Thursday, September 17, 2009

OD UST DO UST

Moja virtualna prijateljica Alcessa (mislim, Alcessa je že resnična, samo najino prijateljstvo je zgolj virtualno. Če ji v resnici ni ime Marinka. Ali Miha. Alcessi, namreč) mi zadnjič ni povsem verjela, ko sem ji zaupala, da rišem "Verižno klepetanje". In imela je povsem prav, ker v resnici, sem risala verižno klevetanje. Manjkata mi še dve osebi, ki se morata roditi in naučiti opravljati sorodnike in sosede, danes do kosila.Razmišljala sem o Debelem Fratru (think: Robin Hood), Lažnivi Nuni (think: Lažna Ivana) ali pa morebiti Suhem puntarju (think: Le v kup, le v kup uboga gmajna) in bom godla od zadovoljstva, če boste pokomentirali idejo ali predlog. Morajo biti iz "starih časov".
In čarovniki, kot intelektualna elita srednjega veka, odpadejo. Iz enakega razloga odpadejo tudi Zvezdogledi in Vaške norice .

33 comments:

Emeta said...

Kaj pa potujoči godec, je možen? Mislim poleg debelega fratra, recimo, ali uboge dekle.

PolonaP said...

Izvrstno...kako nisem pomislila nanj. Z lutnjo!

alcessa said...

Miha.... my name is Miha.

Ne da ti nisem verjela, takoj ko sem pod svojim komentarjem kliknila na "Objavite komentar", sem začela trepetati, da bom res zagledala svojo brkato podobo med klepe-... klevetanjem...

Včasih so na slikah takšnih skupin prisotni tudi otroci oz. mladostniki ali pa avtorji/umetniki, mogoče tudi kot opazovalci (pisatelji, dramatiki, poeti ali seveda potujoči godci).

Oh in, kakšni genialni nosovi: bolj jih gledam, bolj me je strah, kaj so našli pri meni, noro!

Ulala said...

jaaa, suh puntar z vilami ;)

v moji srednjeveški pravljici sicer bolj kot podložniki nastopajo v pasu preščipnjene princese z ozkimi korzeti, pa vitezi na konjih (s čelado, oklepom, mečem, sulico in vsem tem), oprode, mušketirji in trubadurji ;) pa zmaji!

PolonaP said...

Vidiš, Miha prijatelj, čez leta bodo zapisali: "Avtorica je svojo podobo navadno skrilo med gručo opravljivih žensščin. Še posebno rada se je narisala v roza ali beige ali roza beige opravi"

PolonaP said...

Kar seveda pomeni, da bom narisala še puntarskega godca s poštenimi brki...pa bova obe ovekovečeni.

Miha said...

Dobro frizuro maš, avtorica...

M said...

Kaj pa dekla? Taka boha shujšana in razcapana kot Pepelka pred preobrazbo?

PolonaP said...

Tako, kot princesa Lejla, moj dragi Miha.

M:..ja suhljata svinjska dekla...lahko...

Nataša said...

branjevka (think UDBA)
kožijaž (think UDBA na kolesih)

pa mislim, da bi ti bil stari dobri Geoffrey (think Chaucer) tudi v pomoč...

od že rojenih in veščih v klevetanju mi je pa una ta zelena najbolj všeč - ko da bi Jedrt of Mišmaša padla v časovni stroj :)

superca si!

Nataša said...

p.s. praporščak ma ful dobre noge

K said...

Pa kuharski vajenec z lupilcem za nož. Fantastični so!

Emeta said...

Še ena ideja - berač. Tudi otrok je super ideja (je to rekel Miha, a ne?).

tincha said...

kovač (mogoče njegov vajenec)?

matilda said...

Pa vaško ščene:-) in okrajna lepojka (saj veš taka spogledljiva, brezsramna, ki nosi spuščene lase, kljub temu, da je prepovedano);-), pa zategnjena klerikalka, skozi katero se lahko vidi...

Mateja said...

Ste že toliko idej navrgle, da pustim svojo domišljijo naprej spati (danes je tak dan). Ampak sem se morala pofočkat, da izrazim svoje navdušenje in vzhičenost nad stvaritvijo.

Miha said...

Jaaa, vaško ščene! Vaško ščene je skorajda obvezno :-)

M said...

Ampak če bo vaško ščene, bi rabil zraven tud mačkona (smetiščni muc) ... al pa fletnega malega trapastega mucka, ki se igra s klobkom volne ... pa pol zraven pašejo še miške, take male s predpasnički (iz iste pravljice kot Jedrt) ...

polonap - dej reci, da nam boš pokazala končno umetnino. Joj, kolk sem jest zadnje cajte en firbec :$

matilda said...

Hmmm, mačkoni niso ravno tisti, ki bi opravljali in prisluškovali, ne silijo v gužve in jih boli patak kaj drugi pravijo;-). Mačkoni so vedno tam nekje v ozadju in jih opaziš samo zato, ker te nekaj zapeče v kotiček očesa:-) Mi v Piranu pa imamo eno tako vaško pašče, ki je pri vsakem dogajanju zraven in dokler ga vsako jutro vidim vem, da je na tem Svetu še vse Ok. Bil bi perfekten župan. On ve največ.

Miha (sorry, I like it) said...

Off Topic: Polonap: Tukaj imajo še nekaj pametnih, ki se najbrž radi ukvarjajo s ščeneti, puntarji in podobnim.

Anita Puksic said...

Haha, kaj si nor, verižno klevetanje :D Res svetovne slikice!! Resnično znaš navdušit :)

Mir in ljubezen!

PolonaP said...

Alce...Miha, res je, da je danes počasen dan, res je da so možgani neprespani in slabše delajo...kaj naj točno počnem s tem linkom?

Miha said...

Sloblogi je zbiralnik slovenskih blogov, kjer bi se, recimo, tvoj blog zmeraj prikazal na vrhu seznam, ko kaj objaviš. Plus kup drugih funkcij, ki znajo biti koristne. Moje vprašanje je torej bilo, kako to, da se nisi prijavila (vem, da imaš tudi tako dovolj absolutno najbolj zabavnih obiskovalcev, vseeno. Moje tele-patske sposobnosti mi pravijo, da si ti to v resnici želiš :-)

PolonaP said...

eeeehhhh...ker sem prvič slišala za to zdajle...

hm. bom probala.

verjetno kliknem na link Prijavila?

(sem res obupna s tehnologijo. K me je poskušala prepričati naj uporabim nek bolj sofisticiran program za bloganje, mi je šestinštiridesetkrat razložila točno kako in kaj...potem je pa obupala nad mano...in še zmeraj sem n blogerju)

PolonaP said...

Mi je malce nerodno,
ampak se je že zataknilo...
1.kaj je url
2.kaj je rss
(napišem pri obeh: http://frisnonovojutro.blogspot.com/)

??

Mihalcessa said...

Polonap, tvoj URL je točno to (http://frisnonovojutro.blogspot.com/), rss pa bi lahko bil "http://frisnonovojutro.blogspot.com/feeds/posts/default"

Če ni, ga bodo popravili, mojega so tudi (saj sem te mislila prijaviti, vendar je za to potreben tudi tvoj mejl in sploh).

Mateja said...

Polona, mislim, da pri 'url' vpišeš spletni naslov tvojega bloga (to, kar si navedla zgoraj v postu), rss pa bi si morala še urediti (Feed Burner), ampak po moje je to opcija in ni obvezno izpolniti.

alcessa said...

Šele zdaj sem se spomnila, da jaz na svojem blogu uporabljam tvoj rss-feed - za prikazovanje aktualnega naslova tvojih zapisov. Rss sem skvačkala sama (po vzoru drugih blogspot-blogerjev) in se res glasi http://frisnonovojutro.blogspot.com/feeds/posts/default

Ne vem, če je rss treba kaj urejati, na mojem blogu je bil avtomatsko prisoten?

matilda said...

Off topic: (vzklikanje)Imam Sartorialista, imam Sartorialista, Imam S...hmmm, no, no, spravi se v red in marš naprej študirat eksistencialno fizika tretje dimenzije:-I

Lejla said...

Princes Lejla? :) hehehe

PolonaP said...

Matilda, grozna važička si.

A zdaj, po temeljitem pregledu, misliš da ga nujno rabim?

matilda said...

Glede na to, da nikomer od mojih bližnjih ni trznila niti nosna dlaka, ko sem knjigo končno dobila, sem morala nekje to izpovedat in deliti z ostalimi, ki morda vedo o čemu govorim;-).No moja nesestra, ki mi je knjigo priskrbela in sem ji težila vsaj dvakrat na dan je rekla nekaj v stilu Ben, ben...če so to ljudje z ulice....ampak tvoja knjiga je TUUUUU!!! Ne, pravzaprav ni nujno da jo moraš imeti. V izboru sem pričakovala malce drugačne kriterije (to seveda pomeni, vse tiste outfite, ki so mi bili všeč na blogu - od teh je le eden) vendar je Mr. S. izbral (poleg tistih, ki jih je moral po "dolžnosti", beri šefico francoskega Voguea) precej običajne "kombinacije", kar pomeni, da ni nekih IT kosov (ki jih na blogu tudi vidiš), temveč se je odločil za osebe z precej "preprostimi" kosi, za katerimi pa bi se prav gotovo obrnila, ker z svojo pojavo padejo preprosto padejo v oči. No, saj pravzaprav gre za to pri celi zadevi. Za stil. Mi je pa moški izbor zelo všeč. Morda je čisto dovolj da sprintaš (recimo na glossy) papir njegov blog:-D Skratka, če si tista, ki nekaj preprosto mora imeti in jo propaganda čisto omreži (beri Jaz)jo kupi, ne bo pa konec svet, če je nimaš.

PolonaP said...

Alcemiha, hvala.