Wednesday, August 5, 2009

Par Besed O Kopalkah

Če bi trdila, da je sledeča lista za našo kulturo pomembnejša od "Nikomahove etike" in da po pronicljivosti prekaša "O izvoru vrst", bi rahlo pretiravala, res pa je, da je lista tako kot npr. "Bela Masajka" ali " Prekletstvo v zlati kletki" napisana po resnični zgodbi:

1. Preden greš v kopalke ne hujšaj. Ne hodi na fitnes. Ne hodi v solarij. Ni smisla. Na plaži bodo vedno bolj suhe, bolj atletske, bolj zagorele, bolj dolgonoge osebe z večjo in pokončnejšo številko nedrčka. Razen seveda če se mi urajma upokojenski termin v Laških toplicah.

2. Nikar se ne detoksificiraj. Razen če pod detoksifikacijo razumeš par Camapari juicev na prazen želodček. Rahla zamegljenost uma pomaga pri prvem hodu v kopalkah IN poskrbi za temo pogovora IN navezovanje stikov ("Oprostite plečati mladenič, se vas lahko oprimem za reševalni pas? ")

3. Drobcene kopalke so za drobcene postavice


4. Kadar se drobcene kopalkice zavezujejo okoli mogočnih beder in rodnih ledij, izgledajo kopalkice še bolj drobcene in bedra še bolj mogočna in ledja nepopisno rodna. Kar je v 21.stoletju smatrano kot primer slabe prakse.

5. Poslušajte Matildo! Matilda je modra izkušena ženska in predlaga, da si ženske, ki smo bedra polnile z introvenoznimi injekcijami kremšnitnega izvlečka, na boke zavežemo kopalke s širšimi trakci. Sama sem prečesala vse Slovenske prodajalce tekstilij, pa razen v ProMontani nisem naletela na kos blaga, ki bi imel dovolj velike mašne za moja bedra. Dobri ljudje v trgovinici, kjer sem našla te luškane bikinkice, pa so mi zagotavljali, da držim v rokah šotorsko krilo. Hmmm?
6. Včasih še najbolj pomaga fino ozek neopren. Tak do gležnjev.
7. Na plažo z nago ritko in joškicami, ki opletajo v vetru. Nekam daleč ven na odprto morje.
(če sem edina Kopalka na deset milj, sem najbolj Vogue-astičen košček na deset milj)


Se beremo spet čez nekaj dni.

17 comments:

Nataša said...

Dobrodošla nazaj!

Jaz sem se našla v tvoji objavi (tam v točki, ki najbolj gravitira k vijolični mašni...), ti se boš pa mogoče tukaj: http://mojustvarjalnikoticek.blogspot.com/2009/07/dvanajst-in-sedem.html

matilda said...

najboljše kopalke so tiste, ki so ovite v prekrasen pareo. Trakci to leto niso pomagali...

Sonja said...

Druga možnost pa je, da si kupiš nekaj, v čemer se dobro počutiš (ob preskušanju v kabini samo na hitro pokukaš z enim učem v ogledalo) in samo uživaš.. saj ponavadi plaže in barke niso polne ogledal :))

moi said...

Ujej, letos sem imela "srečo" in videla eno resbelopoltoširokobočnico, ki so se ji trakci skrili globoko v maščobne blazine na bokih, trikotniček na riti pa je prekričal večletni celulit. Na srečo se ona ni videla. ;)

Sicer se pa strinjam s pareom in hitrim smukom v vodo ;)

lp, moi

PolonaP said...

Letos ubiram tehniko št.7 (naga rit in samotne prostrane širjave)
drugo leto bom imela pa ritko drobčkeno kot Gizela, in stegenca kot mlada srnica.
Prav gotovo!

(Ker je pa to šele drugo leto, si grem naredit šmorn oblit z maslom breskvicami in cukrom)za kosilo.

AllyRose said...

Se strinjam z Matildo: PAREO.
Če pa ga nikakor ne prebavljate obstaja še en trik. Očala in sombrero. Nihče ne more zagotovo trditi, da vas je videl na plaži.

PolonaP said...

Letos bi mi bolj kot somrero in očala prav prišla burka.

matilda said...

Ha, vidla gospice v "burkah", no ajde bili so čadorji, ki so brezskrbno pljučkale v pličaku (govroim o Egiptu) in potem nonšalantno prišetale iz vode z blagom , ki je pokazalo prav vse...Ursula je bila prava debitantka v primerjavi s temi pogledi.
Jaz bom drugo leto Helena Christansen (boljša primerjava po letih) in bova šli skupaj nukupovat male turkizno-fuksija-izvezene bikinke.

Mateja said...

Vsa dolga leta sem prakticirala plapolajoče joškice v vetru in nago rito, da se mi ni bilo treba soočati s trakci zaritimi v obilje Miloške Venere. Nerodno je edino, ker bi vsaj kakšna krpa, s trakci, špago, z nečim, kar drži skupaj, prišla prav, če me slučajno popade, da bi svoje razkošno telesce namočila kam v kakšno vodo, ki ni moja banja.
Nič. Drugo leto bom mlada, lepa in čvrsta od gor do dol, od znotraj ven, od zunaj not, pošrek, počez...

Ulala said...

js pa imam prav žalostno abšlesane in raztegnjene kopalke s čist neelastično elastiko. za tist vikend morja + vikend bohinja, ki sva si ga privoščila, so ok, se ne pustim kregat.

ampak drugo leto... drugo leto bom imela pa ZLATE, in z mašnjami! ;))

Evie said...

Krasna objava in luštne slikce. Nakupovanje kopalk je res cel projekt ja, moram bit zeloooo dobre volje, ko se spravim na takšno misijo. Sicer je pa neopren resnično sexy ;)

Renata said...

Sem se nasmejala ... mega objava, res :-)

Jaz se držim točke 1., čeprav moram priznat, da že nekaj časa skoraj 'redno' telovadim. Pa to bolj zaradi hrbtenice kot zaradi sezone kopalk. Se pa mal pozna tudi pri kopalkah, no :-)

Sicer pa imam za nakup tlele eno privat štacuno, kjer lastnica točno ve, kaj mi paše. Povrh vsega pa ima v kabini eno čist navadno 40W žarnico. Vam povem, da ni videt nobenga celulita in bledične kože ... ne vem, kdo si je tiste neonke alkajvemkajže omislil-fuj!

alcessa said...

He he. .. prejšnje poletje sem točno en dan v kopalkah strašila Francozinje, ker seveda vsak ve, da njihovi možje bolj marajo obline kot ne. Drugače pa dilemo s kopalkami rešujem na resnično edinstven način: enostavno ne hodim na dopust na morje, temveč na Švedsko veslat, tam neopren rabim zaradi dežja, dolge hlače in majica pa sta itak obvezna.

Naslednje leto pa ... med Anonimne Debeluhe. pa bo.

alcessa said...

Erm, hotela sem napisati: "dolga hlača in majica pa sta itak obvezna" sorry

sandra said...

ej šefica, vidim da obvladaš...
Sem se letos končno po 4 letih povabila le pricjazila do Nancy z Naklega( moram priznat da so se mi njene kopalke zdele kar fensi do letos ko mi nič več ni prav - ja kdo me je pa silil, da sem postala mati v " zrelih letih" !!!)in ugotovila- eureka !!!, da se je tudi ona poredila, da ni več modelka svojim kopalkam in da je končno ugotovila, kam je treba postavit tisto preklemano luč v kabini za pomerjanje...pa vseeno ni pomagalo, tako da bom zdaj raje tiho...

Anonymous said...

Najnovejši nudistični vic:
"Meni je lepo, ker mi nikoli nič čez kopalke ne visi." :)

K said...

Jaz sem z Matildo. Pareo s keltskim vzorcem čez vse. Ko pa proti večeru živelj z rive ponikne nekam v lajf, pa joškice na plano in Slovona na sosednjo brisačo.