Wednesday, September 23, 2009

I MIGHT NEVER HAVE LIKED THEM, POINT IN FACT I DESPISED THEM. BUT THAT SHOULDN'T SUGGEST I DON'T RESPECT THEM

ali

SEDEM RAZLOGOV ZAKAJ NUJNO POTREBUJEM EN PAR PREDIMENZIONIRANIH PUMPARIC KATERIH RAZNOŽJE SE MI BO VLEKLO OKOLI GLEŽNOV





1. Ker so zelo lepe


2. Ker se z lepimi gležnarji (ključne besede: nabrano, semiš, neti, peta, pom pomi in zlata šnala) zelo lepo uskladijo v športno eleganten stil. In hej! Končno lahko nosim tiste škornje ki jih je leta '85 za ceno zakonske zveze na podstrešje odnesel Roditelj z besedami: "Žena, samo preko mojega trupla!"


3. Ker z drapiranjem velikih količin materiala okoli mednožja pomagajo tekstilni industriji zlesti iz recesije.In ker so zelo lepe.


4. Ker naredijo noge dolge in ker so zelo lepe.


5. Ker jih najbolje nosijo ženske, ki jih imajo v omari še od takrat, ko so bile moderne zadnjič.


6.Ker jih najbolje nosijo ženske, ki jih imajo v omari še od takrat, ko so bile moderne zadnjič in ki nosijo že zmeraj tisto frizuro, ki je bila moderna, ko so bile haremske hlače moderne zadnjič.


7. Ker zakrijejo preobilje oblin, kar je še posebno primerno, če želiš južno od pasu izgledati kot umetniški projekt 2.a razreda z naslovom:" Ekologija, velike vreče za smeti in osebni odnos do žakljev in vsebovalnikov*"


8. Ker obstajajo tudi take hlamudrače, ki se začnejo pod brado in zakrijejo preobilje oblin vključno z nemarno zalitimi ključnicami in špehastimi pljučnimi ploskvami.


9. Ker pravzaprav ni razlike ali oblečem overall hlamudrače ali pa frotirasto vrečo, ki jo je Stara mama uporabljala za intimno menjavo kopalk na plaži. Samo da je bilo blago Stare mame potiskano z drobnimi rumeno rjavimi flekci, modni trendi pa narekujejo eno-barvno fleho.
Blazn džazn!


*kontejnerjev

ps
preden nehaš govoriti z menoj za vse večne čase in me zbrišeš iz telefonskega imenika:

enkrat sem pa res videla eno čedno bejbo v džamijah-...in je bilo kar v redu...
ampak preden si greš kupiti še ene v zeleni barvi:
...ampak seveda niti približno tako v redu, kot kaj drugega kar ima v omari.

31 comments:

M said...

Joj, men solze tečejo od smeha. Sem jest vedla, da je za nekej dobro, če delam do ..., ja no, do zdejle ... če bi prej nehala, bi šla vsa mrgodasta spat, tko se pa režim kot pečena ...

Lahko noč ... ne, ne bom jih oblekla za spat :)

Vanja said...

Meni so super za doma.
Hm, pozabila si povedati, da so sila praktične kot cunja za pomivanje avtomobila. :))

Nataša said...

prav mi bodi
sej so rekli: najprej Frišno, pa pol kava

kam sem že dala čistilne robčke...

Mateja said...

holy cow :))
hvala Frišno, da mi danes zjutraj ne bo treba izvajat dihalnih in tibetanskih in joga in...vaj, za stimulacijo notranje strani svoje pljučne ploskve.

mojchka said...

Vsebnik, frišna, vsebnik...

Ko sem začela brati, sem se ustrašila, kako močno sem zarila z mojo garderobo (ja, že z japonkami ga serjem), a sem si kmalu oddahnila...

alcessa said...

Džizus. Ne vem, zakaj pri tej zadevi zmeraj pomislima na ...erm ... skladišče za zadeve, ki bi drugače pristale v bolj primerni zadevi. Ker so zelo lepe?

PopiKoki said...

Đamije - a misliš tiste hlačamudre, v katerih (no, vsaj jaz) izgledam kot da imam v njih stranišče za veliko potrebo (če se nežno izrazim)? Ali pa vsaj plenice?

Jojj, spet sem se nazabavala ob tvojem postu!

M said...

Ej, sam nekej polona, a niso tiste mega hlače dimije? džamija je ... no uno, zarad česar bojo še zmagovali/zgubljali na kakšnih volitvah ...

Emeta said...

Au, moje smejalne mišice :lol:

matilda said...

Polonaaa, a si kupila tazadnji Vogue - The Real September Issue????
Nosim hlače hlamudrače, nimajo nobenih sorodstvenih vezi z tistimi iz leta 85 (ja, tudi takrat sem jih nosila, ampak druge) in frizuro imam ažurirano.
Ne nosim jih na visoke pete, ker z njih padam, nosim jih na japonke (aaaaaaaah!) in včasih spodaj nimam nič. Pika. Aja in to poletje sem si kupila še ene nove, take tibetanske in moja mati je rekla, da ne smem z njimi ven. "Mati, nihče ne ve, da sem tvoja hčerka, ker me ne prepoznajo več (sem že prestara) in polovica prvoborcev je že pokojnih".

VIXI said...

Blazn se strinjam. So zelo lepe. Res za crknt đazn.

Zmeri sm pripravljena popuščat udobju pred lepoto in modo. Jest mislm da so "khaki pants" glih tolk udobne, res Matilda, tudi za brez vsega spodaj. In glih tko grejo krasno na japanke :P

Mravljica, je vixi lepo povedala. Večkrat. Ne se držat samo modnega zakonika, držat se je treba tudi pravil za branje frišn'ga.

matilda said...

Pravzaprav me malce skrbi, naša Velika Svetnica Modnega zakonika je popustila, ona VE in vendar je podlegla...če bomo to dovolili, potem si bo jutri zaželela Monclerjeve napumpane bundaste štole (z imenom Gamme Rouge..to sem prepisala, ker toliko pa spet nisem noter)ali pa nanovejših škorenjcev gospoda Manola (on je sicer prepričan, da je imel vizijo), so pa v bistvu malce dražja (1.595 dolarčkov) verzija nam dobro znanih obuval YU-čistilk -Borosana, dodal je le rebrast podplat, tako, da ga lahko uprabljajo tudi delavke javnih del , ko kipajo sneg pred želežniško. Polona, prepovedujemo ti listanje revij (Margerita Missoni in Diana Kruger nimata pojma, cccccsss!)in šetanja po City Parku. Ne daj se Ines...opsss
Polona. Zdrž!

K said...

Ohhhh, to je blo pa za pred zajtrkom bolš k kafe ...
Meni so ... errr ... ful lepe ... tudi na mrhicah, ki bi dobro zgledale v čemerkoli drugem, vključno z žakljem od krompirja.
Sam ... če ti praviš, da skrivajo obline, bi pa mrbit jaz tudi morala probat?

PolonaP said...

1. K...stay away!!!
2. absolutno vsebnik
3. absolutno ta vse čase DIMIJE in ne džamije, ali HAREMSKE HLAČE ali ALADINKE ali VELIKA BREZOBLIČNA VREČA
4. Blog se piše spočit, s trezno glavo. Še posebno, če gre za tako pomembne vsebine

PolonaP said...

Matilda the september issue:
1.
Edina svetla točka v Dianinem žalostnem življenju, je trenutek, ko potegne čevelj ven iz Landovega plašča in gotovo ne njenec svilene pumparice
2.
Najsvetlejša točka v Margheritinem življenju, je bil trenutek, ko se je rodila in so ji koli zapestja prilepili nalepko Missoni, ne pa Kozamernik.Ker Kozamernikova v svojih rdečih svetlečih dimijah iz Interšopa ne bi prišla niti v Lady.
4.
Liya Kebede je ena izmed najlebših punc na svetu. Ali izgleda bolje v nakupovalni vrečki ali v rdečih overall-pumparicah?
Point taken!
5.
Diana, Liya in Kozamernikova so me z zavistjo opazovale, varno spravljene v štrikane oranžne hlačice z naramnicami, spravljene za ograjo vaškega vrtca, ko sem mimo hlačala s svojimi dimijami.
6.
Zakaj the september issue: božanske fotke z Rdečo kapico in Meislov New York cca 1942. (moj stil je bolj Blair kot Serena)
To mi deli!
7.
Matilda in pumparice: Matilda, rada bi ti rekla nekaj vspodbudnih povedi, ki bi kot ključne besede vsebovale : ekscentrična stara gospa, eeeegh?, prepričana v svoje dobro, pencil skirt, obča javna podoba,modni spodrsljaji, japanke na javnem stranišču, ...in ker tega ne znam združiti v stavek, ki bi se bral kot:
"Draga Matilda, rada te imam kot sestro, ki je še nisem srečala" bom zaključila in ti pošiljam poljube in pozdrave.

K said...

Na zdaj, pa sem upala, da si mi končno našla nekaj, iz česar se me ne bo videlo v takih količinah.
A pol praviš, da sem v fotrovi army print šotorki bolj varna?

PolonaP said...

K, v hudih trenutkih, si jaz fotrovo print šotorko zadrgnem okoli čela (se ne vidijo niti podočnjaki)

matilda said...
This comment has been removed by the author.
matilda said...

In še nekaj, tkz. haremskim hlačam se ne reče pumparce. Pimparce so iz šotorskega platna in stojijo kot šotor in v njih se gre na Triglav.

matilda said...

To spada pred zadnji post.
Pencil skirt in visoke pete . V to bi ti strpala ekscentrično (kaj je bilo tisto drugo ?!?!?!?!)gospo. Tako, da bi gospa stopicljala in se držala ekstremno kislo. Nau šlo, gospa hodi na široko, ima ritem maratonca na dolge proge in se vsede prav povsod. Za protokol pa se potrudi. In takrat je nasmešek tudi protokolarni.Ja in tudi boljše izgleda kot v neprotokolarni verziji. But who cares.

PolonaP said...

Matilda, danes se počutim izredno ljubeča in ne bom porabila dvanajst minut v dokazovanju sorodstva pumparic in dimij. Itak pa še nikoli nisem bila na Triglavu.

In sem že hotela napisati, da je Bad taste boljši kot no taste, pa sem se spomnila
a) da sem šla zadnjič v mesto s petnajst cm prekratko kiklo, ki je imela rahlo odparan rob IN sandali z debelim podplatom (ko že govorimo o OČITNEM)
b) da sem danes prijazna
c) da sem prepričana, da bi bil prvoborcem moj vsakdanji styling blazno všeč in da če dobro premislim...nisem čisto prepričana da je to kompliment

matilda said...

Hmmm, mogoče pa bi si morala privoščiti Sartorialista. Ali pa ti ga posodim (v povezavi z relativnostno teorijo povezano z tejstom):-*

In danes zvečer imam protokolarni dogodek in bom imela ozko, ravno prav dolgo/kratko krilo in zelo visoke pete in tisti modrc,ki naredi obliko. In tudi našminkala se bom. In imela torbico-pismo (kot se ji reče po slovensk).

matilda said...

Bila bi ponosna name.

PF said...
This comment has been removed by the author.
PF said...

Jst jih nosim (sem premlada, da bi nosila še iz zadnje mode). In ima jih tudi moja hčerkica. :P

Enkrat naju je na igrišču ogovorila mamica enega škratka: "A ima vaša punčka hlače 'kilo dreka'?

Sem jo pogledala debelo, ker doslej nisem poznala ne uradnega, niti neuradnega izraza zanje, pomignila, ona pa: "Super so!"

Itak!

Je pa res, da tovrstne hlače zbujajo veliko interesa in z nobenim oblačilom doslej se mi ni še primerilo, da bi me sredi ulice kakšna starejša gospa, popolna neznanka prav ogorčeno ogovorila, da ne razume nas mladih (hvala, hvala!), kako lahko takšne hlače nosimo.

matilda said...

Za vse princese, kraljične, cesarične in ostala frišna dekletca: pri založbi Sanji je izšel prevod ene najlepših slikanic, ki jih je uzrlo moje oko: Princeske, pozabljene ali nepozane (Philippe Lechermeir). Enkrat okoli novega leta sem omenila da sem dobila francosko slikanico (to) in sedaj (aaaleluja), jo imamo v slovenščini. Princese vseh vrst in barv: Bugi Vugi, Krastačulja, Biblijana Bukovski, Ana Alfabetka (Princezka Ana Alfabeta jej zelo lupka ampak ma velk problem: k piše, pr usaki besed nardi pravpisno nabako), Larifarina, Poly Glotka, Romina Cigulina (Njen oče nima krone. Njeni zobje so iz zlata in to je ves zaklad, ki ga ima.), Biblijana, Jasna Vidka, Kleptominka....z mnogimi korstinimi nasveti in svetonazorskimi resnicami (Princesko spoznaš v kujalnici ali Ni vse princ kar kvaka) začinijo smeh in začarajo oko. Ilustracije so čarobne (Rebecca Dantrmer) in prevod enkraten (Stana Anžej). Pojdite, poiščite jo, zahtevajte jo in stavim svoje desno oko (tisto z nižji dioptrijo) in vse moje čevlje in torbice ter priložim mocjo kužo (!) da boste dol padle, se pobrale, jo pojedle, polizale in širile besedo....

PolonaP said...

Les princesses oublier pri nas doma imamo in vestno študiramo Rebeccino barvanje velikih podlag (njena tehnika: jajčna tempera, picazjlasto ampak čarobno) in občasno počekirano njen (blazno nesimpatično narejeno stran)
http://www.rebeccadautremer.com/

Sicer mladenka živi z japonskim disajnerjem in je narisala sublimnega japonskega Cyrano-ja.

Matilda, ti si lastnica knjigarne?
Oči ima 70% deleža Amazona?
Tvoja nesestra je poročena z največjim italjanskim založnikom?
(sem gledala zadnjič Golden eye: What is with you and moving vehicles?, torej:)What is with you and books?

matilda said...

Pr nas mamo radi knige;-)...ŽAL čisto nič od naštetega (moja nesestra ni poročena in če bi bila stavim desno stopalo - tisto, ki bo opreriano, zihr je zihr, da bi si tokrat raje izbrala Inglišmana);-)). Sem pa "pri koritu". Knjige me obkrožajo. In ne delam v knjigarni. Rada pa zlagam revije tako kot bi morale biti (po revijski hierarhiji). In se mi je zgodilo, da sem na letališču (medtem, ko se drugi štefnarli med parfumi in konjaki) zlagala žepnice tako kot bi morale biti (privlačna prezentacija)... moji bližnji so se delali, da me ne poznajo. Moja deformacija pač. Hmm, se mi je enkrat isto zgodilo v Največji domivinski knjigarni. Nihče ni rekel nič (ali zato ker sem se jim zdela prifliknjena ali pa so ugotovili, da je bilo potem boljše...morda pa samo niso opazili, ker gledajo vedno mimo...)Oppss, madonca evo, da sem res malce ekscentirčna:-D, pa kaj če je svet potem lepši. Haaa, profil vreden Miss Money Penny (za katero tudi nismo čisto zihr kaj pa kako). Ti bom povedala. Obljubim.
In spletna stran je garant oblikoval mož (azijska influenca).

PolonaP said...

Honey, dodobra sem se nasmejala.
Če ne bi bila taka grozna snobica, bi napisala LOL, tako pa bom rekla:
pejprbeke je zlagala na letališču...my kind of girl.

Emeta said...

Matilda, ti si Mrs. Monk?

matilda said...

Ne gre za ravnanje gre za lepoto.