Tuesday, August 4, 2009

JAPANKE V SVOJEM NARAVNEM OKOLJU

Rada bi z vami delila nekaj misli o kopalkah. In morebiti misel ali dve o poletnih obuvalih.



Večina ljudi živi v zmotnem prepričanju, da je poletno oblačenje čisto preprosto: nataknejo Japanke na svoja spedikurana kurja očesa in potem oblečeni v kratke hlače, dolgo obleko, šuškavca, pumparice ali celo dimije zadovoljni sami s seboj paradirajo po bližnjem nakupovalnem središču.
(Na temo dimij in pumparic bomo še rekli kakšno besedo, zaenkrat samo to: tiste, ki smo od blizu videle osemdeseta bi bile lahko tako razumne, da bi jih pustile v trgovini.
Mladičke pa naj jih navlečejo nase: me smo zrele in seksi kot Monica Bellucci, one so pa mlade in brhke ampak kroh, kroh, kroh v pumparicah/dimijah/delavskih hlačah...iz svetlečega satena.
Pravzaprav bo to vse, kar bom rekla o pumparicah in overall-kah. En tak par hlač , po možnosti z velikim turkizno-oranžno-vijoličnim vzorcem, pa bom podarila Bedančevi tajnici.
.
Sem diabolično genialna. )

Me je malo zaneslo, sem želela pridigati o kopalkah, ampak moram, res moram, povedati še par besed o Japankah:
... lepo vas prosim, moje prijatelji prefinjenega in omikanega okusa (saj berete Frišno!) ...pojdite v bližnji nakupovalni center, ustavite se za hip in se zazrite vsem ostalim nakupovalcem v stopala in potem pojdite domov in ŽE ENKRAT zapakirajte Flip-flopsarke skupaj s plavutkami in masko v vrečko "Striktno Za Na Morje".

In zdaj res ne bom več ničesar rekla o Japankah, do naslednjega poletja.
In očitno vam bom o kopalkah povedala drugič.

14 comments:

Ulala said...

še dobr, da si mal čez japanke pojamrala, ker sem zaradi "popolne preobrazbe" že pomislila, da sem na napačnem blogu ;)

Izgubljena. said...

Ampak japanke so kul tudi z ana travnik. Pa za na vlak do sosednje vasi. Prisežem! :))

Mateja said...

So si zaslužile posebno temo z obilo nazorne (in lepe)slikovne podpore. Še nikoli nisem japank s tako pozornostjo ogledovala in preudarjala okoli njihove primernosti. Pravzaprav sem jih do zdaj jemala nekam samoumevno in jih nonšalantno natikala na nožice.
Lekcija osvojena. Japanke niso kar eni čevlji.

PolonaP said...

Japanke so celo izredno kul za na travnik (čeprav je mal sitna vsa tista trava, ki leze med prste)
in če v njih kosiš travo imaš zelene nožne prste in klorofil gre j***no težko stran.

Je pa res, da je bolj stylish, kot če kosim v supergah.

Pravzaprav je DALEČ najbolj stylish, če kosi kar Bedanec.

BojaMoja said...

:))))))) imaš neverjetno kratka nožna palca :p :p :p

PolonaP said...

BojaMoja, TO da delim sliko mojih nožnih palcev z vami, pomeni, da vas ljubim in zaupam in da smo si intimni, kot da bi že dvanajst let odplačevali kredit skupaj, ker globoko verjamem, da moja srčkano drobna nožna palica razkrivata vso resnico prihodnosti: World Domination, Bruahhhaha!! Ha!

P. said...

Osebno japonk nisem nikoli nosila, pravega razloga se niti se spomnim. Bojda so me prec tiščali med prvim in drugim prstkom. Ampak pred par leti me je moj prav okužil z japonkami. Sva šla na morje, jaz prvič sploh, in mi je kupil ene prav fletne, ki so pasal k vsemu zraven. Mislim, da sem jih imela skoz na nogah. Vse do letošnjega poletja sem bila res prepričana v vsestransko uporabo teh obuval. Še zadnjič, ko sem prav tu poslušala negodovanje glede nošenja v mestu, sem v mislih prav nemarno ugovarjala. Dokler se mi niso med dopustom v Piranu, dobesedno razpletle, razcefrale. Ne japonke niso za v mesto. Sem pa potem ob pol osmih zvečer kupila na stojnici ob morju druge ... Ker kroksi pa so v iber najbolj grde šlape kar jih poznam.

matilda said...

Dobrodošla doma! Vidim, da ti japonke niso dale spati, hmmm. Danes sem si nadela čokoladno rjave japonke z kokr turkizi in kokr belimi koralami ter kokr topazi. Podplatke sem si uredno zdrgnila z Dove milcem in krtačko ter namazala z finodišečo kremo, japonke so oprane, tako, da ne bo prav nihče padel v nezavest, ko bom v Šparu brskala za polnozrnatimi svederci na najnižji polici. Opozicija ne cedi!

matilda said...

Aja, pa prsteke imaš kot moja nesestra!

PolonaP said...

Matilda, VSAKO
žensko, ki jo vidim v Miss-Trish-of-Capri-stah japankah sumičevo ogledujem, če ima tudi privihane ustne kotičke in t-shirt z napisom Opozicija, da ji zatulim na uho: "Maaaaaatillllda, preobuj seeee".

matilda said...

Hahhahaha, v prestolnico nikoli ne grem v japonkah, za tja veeedno obujem tagmašne-fensi-finoze sandalce. Respect! Mi na morju smo malce bolj...

ema said...

kakšno slikco obuval ki paše v mesto !!?? bolj so agresivni vonji NE umivanja in menjava majčk ! npr. v vrsti trgovine ko je še tebi nerdno da ne bi kakšn mislil da si ti tisti ki smrdi in hitr šibaš še en krog :)

BojaMoja said...

:)))))))

Jaja said...

Jaz imam rada japonke! Sicer pa na 36 številki japonke ful dobro zgledajo, malo manj pa na 40...