Monday, June 15, 2009

Sedem Stvari, Ki Jih Ljubi Matilda

Moja najljubša internetna čveka Matilda revica nima svojega bloga, ker ... (vstavi primeren izgovor), zato pa profitiramo mi na Frišnem in jo imamo spet v gosteh:

Sedem Matildinih ljubezni
Napisala, pofotkala in naredila neusmiljeni izbor: Matilda

1. Mama Rozi in oči Ivo in nesestrata Dada in nenečakinja Luna in nedružina ali politično korektno - razširjena družina (kamor spadajo, vsi iz bivše in sedanje družine moje nesestre). Mislim, da, če bi se HBO dočepal do pravic »naše« zgodbe bi bila to še ena od odbitih nadaljevank o disfunkcionalnih familijah našega časa…le kdo bi igral mene…hmmm…hmmmm…Kate Blanchett, ehhh, nau šlo, razen v mojih najbolj divjih sanjah:-DDD
1A. Ki je le »nehumani« oz. animalni in spritualni del prve točke ( in enako pomemben)
so moja cuca Biba, njene posvojene s sestre in bratje iz pasjega in mačjega sveta, ki
so že na oblačkih ter seveda moja stara mama Matilda aka Alma Mater ter stari
ata Tone (no, o njima bi lahko posneli Hišo duhov II.)
2. Potovanja, potovanja, potovanja…če kdo ni zapopadel, Potovanja. Kam? Najraje na jug. Tisti prašni, beli, neskončni, žgoči, puščavski, prašni jug…z majhnimi modrimi ali zelenimi kupolami, živobarvnimi ploščicami, ki razveseljujejo dušo in oko, z opojnimi dišavami v zraku, z nasmejanimi in ponosnimi ljudmi, (pa to se že itak vidi iz mojega knjižnega izbora). Želim si, da bi enkrat lahko preživela tam dol malce dlje časa. Seveda pa tudi drugam, bilo kam…To je dizel moje eksistence.
3. Fina papica, na okrušenih krožnikih, z različnimi kozarci v barvah sorbeta, na lepih prtih, ki so videli že kar nekaj dot, na kovinskih mizicah, pod svetlečimi lampioni, na zaraščenem vrtu, na peščeni obali, med izvezenimi pouštri, z mojimi najdražjimi… skratka navdihujoče bivanje v vseh pomenih (verjetno sem prelistala preveč lifestyle revij v mojem dolgem življenju, pa imam take privideJ).
4. Moda. Ne, ne moda ampak stil. Lepi kosi, ki trajajo. Več generacij, polni spominov in
sladkih sanj ter lepih trenutkov. Utrinki, ki polepšajo dan.
5. Fotografija. Moji albumi so prelistani, listani in zamaščeni. Od kar obstaja digitalec,so nekteri še v rojevanju, ampak, ko nastanejo so to filmi, zgodbe, ljubav.
6.Ustvarjanje z rokami in glavo. Osvobaja in začara.
7.Pisana beseda. Knjige, revije, časopisi. Osebna knjižnica, kjer je ves Svet moj.

8 comments:

PolonaP said...

Seveda se ni držala pravil , saj je vendar Matilda...
...ampak prosim, preden se pravičniško razjezite, upoštevajte, da je 1.a, spiritualna kategorija...in kar je Eterično malodane dokazuje svoj lasten neobstoj...

AllyRose said...

Joj, kakšna luštkana psička je Biba.
Matilda, še kakšno fotografijo tvoje psičke kdaj pokaži.

matilda said...

Hih, če bi mene kdo vprašal, bi obstajalo 8 veličastnih, ker je zmanjkalo za glasbo mojega življenja: Bossa nova. Pričaj mi in portugeš in tvoja bom:-)
Polona, Pigmalionka moja, obstaja tudi 1.a.I...
Saša, boš obdarjena. Če bi se ta starletica le hotela smejat pred kamerami...ampak ne, ona je v Greta Garbo.

VIXI said...

Bom, bom, saj bom... Matilda je skromen primerek tega, da dvojčkom pač ne moreš omejiti število stvari, ki jih ljubijo. Od kar si jih objavila in me z njimi zagnjavila, jih poskušam skrčiti na sedem. Nemogoče. Grehov je sedem, stvari, ki jih ljubimo, bi moralo biti več. Vsaj 14.

Saj bom. Ampak ne čudi se potem, če bo zadeva imela a, b in c. In potem še aneks na 2., 5. in 7. točko.

matilda said...

Vixi: 1. varianta izdihneš in pljuneš (pa da vidimo, kateri grehi so najslajši. Dvojčki ljubimo variacije ampak bistvo je itak eno). Druga varianta, da izdelaš nov šifrant za Javno upravo.

K said...

matilda, takoj med izvezene pouštre in z bibo pod pajsho odpret in pisat svoj blogić. sramota, da ga ne pišeš, res!


ampak RES.

Ana said...

kolibri, moje misli exactly in če si ga ti MAtilda ne boš odprla, ti ga bomo pa me :))

matilda said...

Aaaaaq, Ana mi grozi, punce ne ubit enega še nerojenega bloga. Jaz sem taka ciganka in potepuhinja (tudi v mislih), da bo sirotek...Bila bi taka mama, ki bi ga zasipala z zakladi in poljubi potem pa izginila, ker mora tudi mami živet...Enkrat bom pa morda tudi odrasala in se smestila:-)