Thursday, June 25, 2009

Modna policija, sedmič

Mili moji Vanilijevi kolački, po našo prestolnici hodeč smo na Frišnem ponovno začutili nujo obvarovati narodno substanco pred popolno izgubo estetske biti in objavljamo novo splošno dopolnilo:


V skladu s splošnimi pravili o odgovornosti za moralno škodo in s pravilnikom o samoregulativi državljanov je državljan RS odgovoren za svojo samopodobo in brez prizivno kriv, kadar napaka,

ki izhaja iz ličenja, friziranja in ali barvanja osebku lastnih telesnih delov, povzroči sprijenje vrednostnega sistema mladoletnikov ali travmatološko povzročene psihične poškodbe pri odrasli osebi

ali kadar zaradi napake pri razumevanju navodil izdelkov za ličenje, barvanje ali drugačno zlajšanje zunanjosti posameznika pride do trajnih okvar v duševnem razvoju posameznikom, ki so napakam izpostavljeni

je povzročitelj dejanja obvezan sprejeti moralno odgovornost in zaničevanje kultivirane družbe

in bo pozvan v vzgojno varstveno enoto (vrtec) lokalne skupnosti (skupina: ježki. Starost Od 3-5 let), kjer mu bodo v sklopu "frizerskega kotička" izdelali novo stilsko podobo.


Najbolj pogoste, vendar na žalost, ne vse, napake ki prinesejo najstrožjo kazen :




1. oranžna barva obraza in ali telesa.
Varna uporaba solarija vključuje varnostno razdaljo 17metrov od naprave za samoporjavitev in vztrajno ogledovanje slik Pamele Andersson in Paris Hilton. Raziskave dokazujejo, da ima dnevna doza PH in PA močno preventivno naravo in da med pozitivne stranske učinke med vztrajnimi uporabniki terapije šteje tudi močno izražen vpad blajhanja las.

2. oranžna barva obraza ČE ste se rodili z lasmi kot Sneguljčica, pa ste jih nasilno prelili s peroksidom.
Za preventivo in behavioristične terapije glej točko 1.




3. oranžna barva obraza ČE imate na glavi dolge peroksidne štrene IN mislite, da je pink lip gloss zelo lep.
Terapija in prevzgoja sta v tem primeru brezmočni, najbolje bo, da prebegnete v prostrane ruske tundre in se pomešate med domorodkami.



4. obrvi populjen v tanek in začuden lok




5. obrvi populjene v obliki spermija (mi vsi smo liberalni do neke meje. Pri spermi na obrazu potegnemo črto)

6.obroba za usta v drugi barvi kot šminka in/ali obroba za usta, ki ob prebiranju Making Faces pokojnega Kevyna Aucoina, poglavje: "kako narediti ustnice bolj sočne" ni prevedla besede "subtle". 7. rouge (ali rdečilo ali blush), ki se ne zaveda, da kar je dobro v petek zvečer v temi Cvetličarne* ni dobro v soboto zjutraj v Petiju**. (*vstavi svoj najljubši nočno zabaviščni park, **vstavi svojo najljubšo zajtrkovalnico)

8. kakršen koli make-up, ki se ne zaveda, da kar je dobro v trdi temi podprti z laserskim light-showom ni dobro zjutraj, na občutljiv želodček.
9. rjava šminka. (možna izjema so rdečelaske s prefinjenim občutkom za barvne skale)

10. Japanke v mestu. Japanke so prijetno obuvalo za na plažo. Radi jih nosimo tudi v okolici šotora, prikolice in naše luksuzne obmorske vile. Doma jih pogosto nosimo namesto copat. Prav tako z njimi racamo po vrtu. Vendar nam razumnim ljudem nikoli, ampak res NIKOLI ne bi padlo na pamet, da bi z japankami šlampali in flopotali po mestu. Kot nam tudi nikoli, ampak res nikoli, ne bi padlo na pamet, da bi šli v trgovino v kopalkah, da bi sprejeli povabilo in šli na čevapčiče k znancem, ki letujejo v nudističnem kampu ali da bi svoji desetletni hčerki kupili tangice.

39 comments:

anja said...

ahaha kako si me nasmejala :DD
strinjam se stabo v vsem edino japanke nosim povsod :)

Btw res dobre slike :D

alcessa said...

Juhu, Zakonik živi! :-D

lili said...

jaz bi prepovedala še tiste neumne elastike s tekstilom okrog, ki jih ene ženske naravnost obožujejo, so pa naravnost bljek!

janja said...

Tam pri spermiju sem že cepala pa tleh :D

Nihljaj said...

Hehe, obrvi v obliki spermijev :)))

Ej, Polona si ti res stara čez 30? Izgledaš ful mlajša :)) To je kompliment :)

anja said...

treba bo omeniti še tiste elastike, ki so sestavljene iz umetnih (plastičnih ) las in jih potem ženske v srednjih letih vse vesele navijajo okoli fige/čopa,.. fuuuuuj :S

PolonaP said...

Densy, glede na to da imaš FASHION blog, bi si to z japankami lahko k srcu vzela.

PolonaP said...

To s tistimi elastikami...a to v resnici še obstaja ali je to neka stvar, s katero vas strašijo mame?

"če ne boš pojedla špinače, bom na tvojo valeto prišla z elastiko oblečeno v zelen baržun in z bolerčkom v istem materialu!"

Ker tisto stvar z lasmi navitimi okoli elastike sem nazadnje videla v času moje valete?

anja said...

Ne jaz pa kar vidim.. Mogoče tako dobro barvo zadanejo, da ne opaziš, da imajo fake lase :D
Z japankami se bom pa sedaj počutila odštekano, ker kršim zakonik :DD

K said...

ko sem jaz, kmečko dekle, prišla v ljubljano študirat, sem se na faks 1x odpravila v šlapkih. prvič, zadnjič in nikoli več. tace sem imela tako črne, da me je bilo sram počepnit v knjižnici ob spodnji polici. doma lahko po asfaltu, travi in njivi hodim bosa, pa ne bom imela tako zasvinjanih podplatov. zato se predvsem in zelo strinjam s sledno točko zakonika.

glede pleskanja obraza. kdaj opazujem dečve na troli, in če jih tako od strani pogledam, najprej vidim lička, zgori nosek, pod nosom pa neko napihnjeno našobljeno, s petimi sloji kožno-roza šminke in tremi sloji lipglosa namazane žnable, da skoraj kaplja od njih. saj če jim zvoni telefon, se niti ne javijo, ker ne bi mogle ust odpret itak.

še hujš ko obrvi v obliki spermija (btw, good one:D) so obrvi v stilu marte zore in anje tomažinove. hrhr.

Barbi said...

:) Dobra doza smeha ... vse do konca, ko sem prišla do ugotovitve, da sem prestopnik. Če me že nikakor ne morete napasti zaradi make-upa (prej zaradi pomanjkanja le-tega), se javljam kot grešnica z japankami, s katerimi grem v mesto. Sklicujem se na neprištevnost zaradi vročine, saj jih nosim le takrat, ko je zunaj vroče. :)

Mateja said...

ohoho, saj sem kar zgledna državljanka. se mi ne bo treba zapodit v ruske tundre, ker tisih grozot ni na moji glavi. mogoče bom kakšen dan med ježki - zavoljo japank. ampak imam eno zelo utemeljeno olajševalno okoliščino - sem en simpl podeželski deklič, ki, odkar je za vedno pomahala službici v lubijani v slovo, tja zelo redko zaide. ko pa že (na tortico v zvezdo, recimo) se pa ogvantam, kot se za državljanko RS spodobi - nekak, približno :)

PolonaP said...

Kadar vas spet prime, da bi nataknile japanke in odšlampale po Čopovi še enkrat preberite, kaj je napisala kolibri in potem si obujte najbolj drobčkane gladiatorke, ki so sestavljene iz trakcev tankih kot laski ampak PROSIM obujte nekaj kar ostane pod podplatom in ne dela flop flop flopitipop medtem ko se borite s tlakavci.

Japanke-plaža.
Plastični čevlji proti ježkom-plaža.
Copati iz plastične mreže posuti z bleščicami - smeti.

mojchka said...

No ja, jaz ne nosim japank, ampak japonke, hehehe. (pa tudi vseh zgornjih točk ne kršim)

matilda said...

Polona a po tvojem Piran šteje kot mestoooo? Jaz namreč sezono odprem z gladiatorkami, nadaljujem z usnjenimi japonkami in končam (tik pred dopustom, ko imam že čisto poln kufer vseh kontinentalcev,zaradi katerih zjutraj ne morem parkirat kljub plačanemu abonmaju, ko se v službi praktično pogovarjam sama s seboj in se sprehajam bosa, ko se zjutraj oblečem enako kot en dan prej na pohodu s cuciko...skratka), takrat pridejo na vrsto japonke. Ampak take leeeepe, okranclane, čiste, neznošene, take iz Elle, ki jih nosi tudi nhjihova senior stilistka. In imej v vidu, da smo včasih med malco šli na plažo. Danes ne več, ker ...moram najprej shujšat 77 kil.

VIXI said...

Z deseto točko se v celoti ne strinjam (no, o tangicah za 10 letnice nimam mnenja).

Vse ostalo močno podpiram,

Predvsem pa močno čestitam za ilustratorsko delo. Juhu :)

K said...

o ja, polona, spomnila si še na to copatkasto grozoto. ne najdem besed, ki bi opisale mojo zaprepadenost in pomilovanje. ne rečem, če kaj podobnega nosijo v deželi turški... pa še tako nestabilno zgledajo.

Ulala said...

joj no, polona... ponavad full odobravajoče kimam ob branju tvojega bloga. pr tejle "fashion police" temi pa kr mal negotova postajam. že pr kavbojkah sem se šla skrivaj ošvignit v ogledalo: "khm, kaj pa, če res trapasto izgledam, nafilana v ozke kavbojke, pa noben ne upa povedat?!" japonke pa obožujem, in super se mi zdijo za prov povsod! mi noga tko fino diha. sej za v službo mam mal bolj kičasto verzijo. no, letos bolj malo kršim ta člen, ker me zeeebe!

Anonymous said...

Hm, kaj je pa s čevapi v nudističnem kampu narobe? Saj ti nihče ne bo podtaknil kaj nepečenega :) .

matilda said...

Vixi, ko boš prvič videla svojega 10letnega dojenčka v tangicah boš imela močno mnenje. Tust me. Potem si pa dojenček omisli trd modrc in oči se razširijo do dimenzij golf žogice in besede ne gredo iz jezika. Šok, šok, šok. Tangice je moja nenečakinja sicer zelo hitro prebolela (beri: so jo žulile. he, he, he)...ampak modrčki so ostali (nič ne žulijo, nič ne praskajo. Drfek.). 12 let. I možeš, da se ubiješ od lajanja ali pa se odločiš, da obstajajo na Svetu krizna žarišča in postane podložen modrček samo to kar je.

matilda said...

Polona, bi rekla, da je parlamentarna skupina zavrnila odstavek, nanašajoč se na japanke/japonke. Predlaga se popravek/dopolnitev odgovarjajočega se elementa, beri: določiti naj se natančni standardi, ki element v obravnavi dolačjo v njegovi obliki in uporabi. Kaj češ, razvoj gre naprej in Oleg, Yves in Diane so mrtvi. Valentino pa je tako okvarcan, da ni več merodajen.

janja said...

Kako pa poem zakonik obravnava gladiaorke in vse ostale wannabe pritrjene sandalce :D ?

janja said...

Z modrčki je pa tako... jaz sem imela pri 12h že kar nekaj prsi (bogpomagaj kako sem bila zakompleksana) in je bilmodrček poreben ;)

Ampak tudi moja mami ni dovolila podloženih (ki so bili ako zelo popularni) :P

matilda said...

Zakaj pa so gladiatorke wanabee?!?!
Gladiatorke obstajajo od vedno (iz rismskih časov;-p) in se jih nosi vsako poletje. Edino kar bi, v zvezi z njimi, lahko obravnvala zakonik, bi bil obseg nogic. Nekako so "manj" gladiatorske na tanjših nožicah. Pa morda kakšen cm v višino nog tudi ne škodi. Moje mnenje je, da je vse v proporcih.
Modrčki pri 12letnih joškicah so potrebni, če joškice SO. Podloženi modrci pri 12 letnicah pa so VSEEE DRUGO;-)

Še nekja za izven: zelo Gigi spletna stran za vse ljubiteljice Pariza: www.mylittleparis.com

PolonaP said...

Napisala sem že dve avtorski poli dokazil in prepričevanj zakaj so japanke v mestu bljak...
pa bom skrajšala: prosim glejte okoli sebe in mi povejte konec poletja ali je to z japankami v mestu in službi res čedno.

VIXI said...

Ah da, razlika je seveda v tem ali gre za prezračevanje kurjih očes in gljivic na nohtih ali za nonšalantno udobje z Essie Macks namazanih nohtkov na nežnih nožicah.

Pusti japanke, niso nič krive, uzokoniti je treba pretirano skrb za podplate.

Polona ne seri, ravno letos nosim uber kiči Animalove japanke z zebrastimi podplati :P

Rada Kos said...

Še dobro da vem, da ne smem prit v japankah, če bova šle kdaj na kofe. Jest jih obožujem. Tud v mestu. Lani sem z njimi igrala clo tenis.
Jih mam pa tud pozimi, na štunfe. Prov fletn za pogledat.

matilda said...

(hih - zelooo potiho;-) tale Črna raca pa je gospo predsednico vladea čisto neposredno pippppp....mora, da je neka neprofitna.org;-).
Gospa premierka Vaš predlog o omejevanju nošenja natikačev, ki se jim reče japonek/japanke ni dobil večinske podpore. Pika.

Unknown said...

He he he, nosim japonke, tudi doma čez nogavice! :P

janja said...

Včeraj v Zvezdi - kavica štirih dam... ena od njih s črnimi plastičnimi natikači in prav tako črnimi podplati.

Udam se, Polona s tabo sem. Šripravljena na spreobrnitev. To je velik NO GO, pa še cel dan sem potem opazovala moje podplatke v gladatorkah, da se jim ne dogaja kaj podobnega.

Spela said...

A je frišno že na dopustu? Ga pogrešam...

matilda said...

PolonaSirena brčka po pličaku s svojima morskima zvezdicama medtem, ko Bedanc aka Pozejdon pleni po globinah...Si mislim, da je ni vlak povozil (tok, tok):-D Uh, kako nas bo nadrla, ko bo vidla japančni upor:-I

ana. said...

halooo!! japonke pa zmagajo. vedno in povsod! :)

VIXI said...

Po moje se je šla na morje nanosit japank.

Ni bojazni, pri takih poletjih bodo vsak čas v igri samo še gumijasti škornji, pa se bomo potem prepirali - gumiči da ali ne.

Takole nenajavljena res ne moreš na dopust, že cel teden nisem nič pljunila v monitor :/

matilda said...

Neee, saj je najavila (tako vmes nekje) pa je v bistvu šla kasneje
:-) Evo, zdaj pa sem še njena piarovka. Tccc... Če smo že pri gumijastih škornjih sem lepe videla v Desigualu!

Anonymous said...

Kadarkoli se vrnem k frišnem se nasmejim in tud tokrat sem se. Tale post sem sicer prebrala že pred nekaj časa in ga v kar nekaj postavkah kršim. Poredna punca.

Vsakič, ko sem si jih nataknila sem se pogledala v ogledalo in se nasmehnila sama sebi in poizkusila če delajo flop flop ;)))) JA, nosim japanke (in japonke), kakorkoli, vsako leto si kupim kar nekaj parov, po barvah, h kiklcam in majčkam. Letos sem celi familiji kupila krokse, tako malo za laufat okrog hiše (ampak imamo vsi strogo prepoved zapustit parcelo - to smo si obljubili že v trgovini!!!). Torej kršim(o) še en starejši zakonik. Res so udobne. Šment!!


Polona uživaj na morju, čakam na tvoje nove objave, pa bova šli na kavo, ko se vrneš (OBLJUBIM, da ne bom prišla v japankah).

Karmen

P.s. O ostalih mojih prestopkih ne bom zgubljala besed....

Anonymous said...

Ampak, da si res šla kar takole brez slovesa in točenja solz tauhat ježke....

Karmen

VIXI said...

In to za tolkle časa!!!

Višek.

Spela said...

Iber višek!!

Polona we miss you! We miss frišno!!