Sunday, May 10, 2009

Unicefove punčke



Prijatelji, če boste rekli: "Polona, saj so fine, ampak najdi si že drugo volonterskega delo, ker se nam od tvojih punčk že čevapčiči od kosila dvigujejo. Prosim, pojej malo čokolade in raje dokončaj Modni zakonik, da bomo sproščeno hodili po ulicah,"
bom rekla: "Da, prijatelji, tudi jaz sem do grla zasičena s svetlečimi očki in rahlo našobljenimi rožnatimi usteci, ampak se borim s sončarico in zmanjkalo mi je dobre čokolade, v omari imamo samo Kinder ploščice in tako nizko še nisem padla, da bi mlečno čokolado jedla in brez kvalitetne čokolade nisem opravilno sposobna in če mislite, da se med pisanjem Modnega zakonika zabavam, bi rada povedala, da je to trdo delo, peklensko celo in da z zakonodajnimi telesi ni šale. Še posebno če so brez čokolade."
Vam pa za spremembo pokažem, kaj imajo Unicefove dečve pod untercami. VEM, da ste umirali od firbca.
(Ps: Slava in čast samo tam, kjer si jo zaslužim: punčke je sešila, z mehkim puhkom naphala, z laski ozaljšala in v narodno nošo oblekla Učiteljica NINA, jaz sem samo čopič vihtela)

19 comments:

Barbi said...

Čeveljci so vrhunski! In lepo je vedeti, da tudi Unicefove punčke upoštevajo modni zakonik ... nobenih živobarvnih čevljev, ki jih ne smemo niti imenovati, ne nosijo! :)

Unknown said...

Zelo luštne obrazke in pa čeveljce ter štunfe imajo te punčke!!

K said...

Kakšne najhudejše zoknice! In tufnice! In šolenčki!

Šolanje na domu-Waldorf said...

Kakšni detajli! Saj zgledajo kot prave. :) A imena že imajo?
Lp, Nataša.

K said...

o kako so luštne, tele dečve.

matilda said...

Primerni čeveljci in cvirnate dokolenke. Zelo v redu. Kje pa so gatke in kanotjerce?;-)

matilda said...

Ne morem iiiikat in ohhhhat,ker so me že vse prehitele:-(

Anonymous said...

O punčkah vse že našteto drži, in tisto o modnem zakoniku tudi. Končno je bilo upanje zame, da se bom malo mode naučila, potem pa dopust, punčke in podobno. Hočem zakonik! ;)

VIXI said...

Jaz bom najprej malo dolgočasno iiiijala in oooojala, ker so res krasne in kakor se res čudno sliši, so mi pod kiklo skoraj bolj všeč kot v obrazke. Čudovite čeveljce si jim naredila.

Imam pa idejo za nov odstavek zakonika (ker menim, da ga kršijo tudi dotične punčke - žal, Unicef ni noben izgovor). Barvanje las. Obširneje - barvanje las na jajčno rumeno in druge zelenjavno organske barve, ki predstavljajo zelenjavo tik pred napadom plesni, gnitja ali že po tem ko so vržene v golaž z veliko rdeče paprike.

moi said...

Tvoj čopič je res nekaj posebnega, mi ga posodiš? ;)
Krasni čeveljci, da o obrazkih ne govorim.

moi

matilda said...

Vixi, se ne morem strinjat s tvojo interpelacijo(?!?) o barvi las dotičnih punčk. Po mojem bi Unicefove punčke morali izvzeti iz Zakonika (oziroma glede na stopnjo sprejemanja določenega akta - ne vključiti)saj po mojem sodijo pod drugo ministrstvo. Barve kakijev, karifiole, zrelega manga in kislih borovnic izkazujejo njihovo etnično pripadnost (ne Unicefu, ki jih "trži") temveč etniji kateri pripadajo (manjšina multipravljičnih bitij). Lahko pa seveda debato razširimo in skličemo še kakšno sejo, na kateri bomo o predmetu razpravljali interdisciplinarno. Kategorično se sejnini odpovedujem v korist gospe, ki hrani muce v Izoli.

Sonja said...

Oooo, kok fajn obrazki in štumfi, da o damskih čeveljcih sploh ne govorimo. Le volnasti laski mi nekako ne potegnejo, saj punčke i uporabne robe za mečkanje spremenijo v okras. Pa tkoooo so fajn za mečkat te reči iz blaga.
Fouš za risanje obrazkov sem pa še vedno :) Čeprav bi bili moji malo manj odrasli :)

PolonaP said...

Tufnice?
Kanotjerce?

PolonaP said...

Matilda, a mi boš spisala LONDRES?

PLEASE!!!!!

please!
Please!

PLIZ?

Moj email je frisnonovojutro@siol.net

VIXI said...

Jah, Matilda, siser razmišljaš dobro (pozabila sem na izven... zemeljsko ministrstvo) in si spretna z besedami (zna biti da te povabim v svoj PR group, kjer je zaenkrat Polonap, ki je delovno mesto dobila s hvalospevom o mojem nadčudovitem delu), ampak, če to spustimo iz rok, se lahko Sneguljčica pobarva na jajčno blond. Kaj bomo pa potem? Saj veš kako so pravljična bitja mahnjena na kričeče barve.

Če seja bo, se tudi jaz odpovem sejnini v dobro mačjih dudarjev.

PS: Moj PR group zaenkrat čaka da bom slavna in gremo v Milano po res drage čevlje. Sem hotela povedat, da delo ni težko.

matilda said...

Polona, mislim nate, mislim na vse vas in Londres sem že spravila v koncept in sliko, le spisat ga moram (ja, ja rada kompliciram in nikoli nisem divgnila roke, če nisem bila 125% zadovoljna in ker sem še dvojčica imam seveda vsaj 45 različnik konceptov za eno zadevo)pa še v službi nadomeščam samo sebe za tisti teden ko me ni bilo. Bo.

matilda said...

Vixi, jajčno blond na Sneguljičine vranje lase ne bi niti prijela in Sneguljčica je imela tako fashion ikono v njeni Step-mami, da ji kaj takega niti na pamet ne bi padlo (čeprav ni bila ravno bistra, glede na to, da je sprejemala jabolka brez porekla).
Služba v VixiTrade PR, hmmm, zveni mamljivo....

huana said...

Preljepe su curke,imam veliku volju pokušati napraviti koju takvu lutkicuza svoju Hanu,al ona se s tim još ne igra,a ja sam u kroničnom nedostatku vremena,pa je to odgođeno za bolja vremena.Do tad se smijem diviti!Obožavam detalje!

BojaMoja said...

Moram še jaz malo po AAAAAat in po IIIIIIIat, ker tako luštkanih pinčk pa še nisem vidla :)
Pohvale obema.