Monday, May 11, 2009

Modna policija BC

Ves svet se sprašuje na čem bo temeljila nova knjiga Dana Browna The Lost symbol, avtorja Da Vincijeve kode. Mi na Frišnem Novem pa to vemo in vedenje delimo z vami.

Zgodba se začne, ko v puščavi pri Veliki Kumrni, najdejo ploščo, z zapisom v starem, nerazumljivem in izgubljenem jeziku, ki ga lahko dešifrira samo Tom Hanks in po približno 600 straneh nevarnosti, fotografskega spomina in tekanja po Vatikanskih zakladnicah in puščavah Spodnjega Kašlja, ga prevede in mi prevod objavljamo za vas:


"Ne bodi pohlepen po hiši svojega bližnjega, po njegovem polju, hlapcu, dekli, volu, oslu ali čemer koli, kar pripada tvojemu bližnjemu, prav tako pa ne nosi ozkih kavbojk na salonarje z visoko peto in nikoli ne natakni nase ozkih kavbojk



če ti je mati bila dala spoznanje, da v srcu lahko stanuje dobrota, tudi če so noge bolj kratkeče si se bila čez zimo pripravljala na prihajajočo recesijo in si bila požrla vse kar je rastlo na polju, in oglodala vse drevje če so tvoji udi manj ravni, kot so ravna tvoja pota.

8 comments:

VIXI said...

Tudi kadit bom nehala med prebiranjem. Se mi je zaletelo. Ob zadnji risbi jasno. Hudooooo narisano!

Boli, če se ti zaleti dim...

alcessa said...

Reci Tomu Hanksu, da bom.

Nehala s stavki tipa "Pa saj ni tako hudo", "pa saj še kar zgleda, no".

Je hudo.

Anonymous said...

Super!!!! Sem se narežala.

lp, Polona

K said...

jz pa nisem lih dolgonoga, pa nosim ozke kavbojke. klinc, v kavbojkah na zvonc se prav hecno počutim, hlač ostalih materialov pa ne prenesem. ok, platnene/bombažne kratke hlače za poleti rulz.

joj, ta zakonik je res špasen. in, pogosto, grenko resničen. morda bi se kdaj moral razdelit na starostne skupine, samo to:)

matilda said...

Starostne skupine! Starostne skupine!!!! Zdaj sem pa šokirana in oh in sploh! Mislim!!!! Ja, otrok ima prav.

janja said...

ahahaaha
pravkar sem ugotovila da grešim.
grešnica. grem za kazen na delo v baggy/skaterskih hlačah :P

matilda said...

Ahhh, jaz že kar nekaj časa ne grešim (shame on me), ker je celotna kolekcija mojih jeansov konservirana v omari relikvij. V dotično omaro spadajo vse poletne obleke različnih krojev, stilov, barv in vzorcev, katerim je skupna točka (-2 konfekcijski številki) In zanalašč ne dam šivat nobene nove! Zanalašč! Morda pa bom omaro ponudila W&A Muzeju. Še kakšno leto in bodo Max Maro ter moje kreacije odkupovali za big money! (bajdevej Max Mara je iz Outleta, da se razumemo!)

matilda said...

Pred tremi leti sem se ob neki priložnosti potožila, eni svetovljanski gospe, ki jo biznis vodi čez našo staro Evropo, češ, da mi gre tako na živce, ker ne morem več nositi mojih skinny kavbojk (takrat sem se "malce" zredila in od takrat se nisem več "odredila") pa me je gospa v najboljših letih pogledala izpod oka in rekla: Skiniji so za najstnice, sprijazni se s svojo ženskostjo! Ja, ja, saj vem, saj sem pametna in ne patim za polnimi usteci in ličnicami izpred 10 letih (mapak jeansi so še vedno v omari) in samo preko mojega trupla!