Saturday, May 16, 2009

London calling! part one

Uredništvo Frišnega Novega Jutra je našo razvpito glamurozno avanturistko Matildo opremilo z njeno kreditno kartico, ji dovolilo, da si je od prihrankov odtrgala za letalsko karto in jo poslali v Londres. Njena reportaža se pojavlja SAMO in ZGOLJ na straneh Frišnega, kljub temu, da so ji pri New York Timesu ponujali po petintrideset dolarjev na besedo in da je Anna Wintour cel konec tedna hlipala in smrkala pred njenimi vrati: "I'll give you ...all of my furs..., I'll give you ...the number of my colorist..., i'll give you ...Plum Sykes job!"
Matilda je rekla: "PIH! 'I'd Rather Go Naked Than Wear Fur!" in je reportažo poslala na Frišno:

London calling!
Part one
Tekst in fotografije: MATILDA

Ko se v London odpraviš tretjič, pomeni, da si vse »major« znamenitosti že videl in se lahko posvetiš odkrivanju;-) bombonierine spodnje plasti. Ker sva z mojo preljubo nesestro imeli tokrat s seboj mladička alias moja nehčerka - njena hči, je seveda bilo potrebno nekaj Znamenitosti vključiti v tkz. Itinerarij ležernega pohajkovanja. Vendar sva se enoglasno strinjali, da ima presladka deklica pred seboj še najmanj 189 let življenja, ko si bo London lahko prečekirala po svojem guštu, enkrat drugič. Malček sva še tolažili ena drugo, da pa ne moreva (prav zaradi priosotnosti znanja željnega podmaldka) odkrivati druge znamenitosti nižjega ranga, ker mora otrok videt najprej najpomembnejše (zveni logično kaj ne?). Skratka malce sva se trepljali, da se ne bi počutili preveč shallow, ker bomo v bistvu v glavnem šetale, fino papale in seveda nabirale dobrote v gozdu.
Splošni fashion vtis

Kar naprej me je zeblo in mrazilo, ko smo v dežju in vetru srečevale golonoga in goloroka dekleta in žene s pomodrelimi okončinami…punce ne cedijo. Jaz v trenču in 5in ½ puloverjih in zapuflana v šal (ko prava Aunt Pehta), one v japonkah in vrtoglavih sandalih, prosojnih oblekicah ter rahlih pajčevinastih jopicah.
Naša fashion milica bi imela tam polne roke dela, saj je kavbojkam ime druga koža, zadnjice (male in velike, stoječe in viseče, upadle in brhteče) veselo slikajo vse okoli njih in čeveljci so pošvedrani do obisti (prevladuje kovinski lesk s težkimi odrgninami). Wannabe Viktorijam B. ni tuje cvrtje v solariju k letni karti pa očitno dobijo bel korzet , beljenje las do barve »sprano klasje«, šminko »forever pinky« in zlati sandalci-ubijalci. Ah, da ne pozabim na BigBag v katerem verjetno nosijo solarij.
.
nadaljevanje sledi

11 comments:

PolonaP said...

In če mislite, da je prvi del ubijalsko odličen: samo počakajte nadaljevanje!

AllyRose said...

Je ubijalsko odličen. Cvrtje v solariju, :).
Sem se že ob Part one nasmejala.

K said...

Ubijalsko odličen. Jedva čekam foloving :P

Barbi said...

O, kako dobra je tale Matilda. Če bi imela tudi jaz malce smisla za humor v kombinaciji z modo, bi lahko naredila prispevek o modi v Galwayu, ker sem ravno danes fotkala oblekce, čevlje in "kršitelje" tvojega modnega zakonika. :)

Čakam naslednji del. :)

PolonaP said...

Barbi, ampak saj VEŠ da radi in redno beremo tvoj travelog in da je naš najljubši Irski blog vseh časov!

Kar se pa tiče Matilde, jep, Matilda je res iz posebnega materiala narejena...

matilda said...

Hih, če si že omenila tisto arivistko, ki je sicer res konačal praimerjalno in dva tečaja kreastivnega pisanja v poletni koloniji, Plum, ki je v resnici čisto navadna Češplja, ki si je upala lase ostriči do ramen, šele ko so to naredile že vse njene znanke (ona jim pravi prijateljice) in si upa o tem celo pisat, kot o svoji pogutavščini...no, da ne bom predolga, Šlivicame je klicala in mi kao nudila, da mi lahko odstopi vrsto pri njenem facialistu (na katerega kobajage čakaš 2 mewseca) v TriBeCi, nima pa pojma, da je de best of Helena pod telovadnico v Luciji, kamor prideš na vrsto v dveh dneveih.Pihh. No, morda bom pa sprejela nejno povabilo na vikend v njen cottage (v resnici je od njenega moža) v neki ...shire, vendar sem kategorično zavrnila bivanje v "zelenomedeni" sobi ampak bomo kampirali pri ribniku na zelenici preed vhodom za Svetlano (nanny). Če se že gremo "organic" naj bo to dosledno. Hvala.

PolonaP said...

he,

Plum je res v temo zastrigla s tisto dolžino do ramen..., ampak povej mi Matilda, a ti VSO publikacijo od Conde Nast prebereš, ali samo slučajno bereva iste tračarije?

matilda said...

V principu vso. (V principu pomeni praviloma, kar po SSKS pomeni vso). Za revije pa je kriva moja stara mama (Matilda)...vzorec se veeedno dobi v familiji. Če bi stara mama vkuhavala, bi verjetno jaz tudi. Pa ni. (vsaj da bi jaz vedela).
lahko bi naredili mini simpozioj o raqzličnih izdaja Vogua. Čista antropologija.

matilda said...

Ajde, skoraj vso, če ne me boš na določene članke iz Tajvanskega Vogua lovila;-). Vadim, ker me bo slej ko prej Služba za moralne zadeve Ljudske republike Iran gadno plačala, da prebiram vso to gnilo propagando dekadentnega Ostalega Sveta. Članke o najnovejših metodah za dokončno rešitev fenomena imenovanega celulitis in o prostovoljnem vbrigavanju netopnih snovi v obnosne gube ne berem. Iz etičnih razlogov.Nimam zlate kamo li črne kartice. So mi zavrnili prošnjo.

PolonaP said...

Upam, da ti ministrstvo za visokošolstvo (oddelek za antropologijo, socialne študije in okoljevarstvo ) plačuje revije.
Ali pa, da živiš z brezvestnim poštarjem, ki naročnikom dostavi po en kos manj.

Pravzaprav navijam za to s poštarjem.
Moram z mojim spregovoriti par poučnih besed.

KER jaz se še spomnim, da je pred tisoč leti stal Elle USA MANJ!!! kot 1000 sit!

Še pomnite, tovariši?

In beseda za preverjanje je, saj ne morem verjeti, "wasteful".

Ima moj računalnik tudi podzavest, ki mu šepeta:" Disk L, bo treba vlagati v pokojninske stebre, ne pa vsega spičiti na tiskovinah..."???

matilda said...

Pred leti sem ob neki priliki (verjetno je bilo potrebno doplačati dohodnino ali pa najeti mini kredit, kdo bi vedel...) naredila kalkulacijo o porabi za tedenske glam magazine in prišla do pomembne odločitve, da sem dovolj stara, da.....presedlam na mesečne more glam magazine (več kvalitetnejša vsebina, avtorji z boljšimi CV, fotografi, ki razstavljajo v Portret Gallery, da ne omenim debelejšega papirja;-) skratka dodana vrednost. Pri rosnih 14 sem svojo žepninico porabila za moj prvi Lei (tipo Teen Vogue) in dodala še dinarje za malico, da sem kupila karto za bus za v Trst..Še sreča, da smo kasneje imeli šolski abonma za Slovensko stalno gledališče in sem si na račun akrte lahko privoščila ila še Mentolke;-) Skratka, 30 letni arhiv Conde Nasta je kar velik zalogaj naše nemajhne garaže in pred leti je bila potrebna selekcija. Si predstavljaš težo kontejnerja za papir???

Pokojnisnki steber, ha..