Monday, May 18, 2009

London calling! The final chapter

Uredništvo Frišnega Novega Jutra je našo razvpito glamurozno avanturistko Matildo opremilo z njeno kreditno kartico, ji dovolilo, da si je od prihrankov odtrgala za letalsko karto in jo poslali v Londres. Njena reportaža se pojavlja SAMO in ZGOLJ na straneh Frišnega, kljub temu, da so ji pri New York Timesu ponujali po petintrideset dolarjev na besedo in da je Anna Wintour cel konec tedna hlipala in smrkala pred njenimi vrati: "I'll give you ...all of my furs..., I'll give you ...the number of my colorist..., i'll give you ...Plum Sykes job!" Matilda je rekla: "PIH! 'I'd Rather Go Naked Than Wear Fur!" in je reportažo poslala na Frišno:


London calling!
The final chapter
Tekst in fotografije: MATILDA
Priporočam fensišmensi Cath Kidson (http://www.kathcidson.co.uk/)

(lepo je doma kdor ga ima) in Ortigia (http://www.ortigia-srl.com/) (mila, sveče, dišave in ostale nujne zadeve za preživetje). Zanimivost: pa kvart je prepolna 13 letnic v zelenih uniformah (kratko plisirano krilce, moder puloverček, zelen rekelček in prosojne zelene nadkolenke!!!) Pa naj še kdo reče, da so Rebelde fikcija. Nas je pa v ta predel mesta pripeljala moja romantična želja, da vidim najlepšo viktorijansko knjigarno v mestu (http://www.dauntbooks.co.uk/)
Zavile smo še v W&A na razstavo Antologija klobukov (http://www.vam.ac.uk/microsites/hats-anthology/) njihovega Grande Maestra Stephena Jonesa. Zelo fina restavracija (http://lepainquotidien.co.uk/) tako na pogled kot po okusih in vonjavah, se nahaja nasproti obeh muzejev (Natural History Museum ter W&A Mueum). Prava oaza relaksa po vseh nagačenih živalcah in maratonu med cunjicami naše pretekle in polpretekle zgodovine.
Povsod po mestu so raztresene Bollywood meets Ali Baba style trgovinice z barvno lišparijo - B Never 2 busy to be beautiful (slogan mi je dal krila) (https://www.bnevertoobusytobebeautiful.com/) in moje noge se skrivnostno lepo svetijo, kljub dooolgi zimi. Da pa sem del parlamentarne skupine, ki prispeva k nastajanju Modnega zakonika pa me je opomnila tale izložba: Poglavje Sankcije :…… predlagana je najstrožja kazen: Glavo preč (citiram Henrika VIII) in na novo posadit!
V interni pravilnik, ki obravnava uporabo vozil v službene namene je pa vsekakor nujno vnesti določilo, da se člani skupine za sestavo novega zakonika prevažajo IZKLJUČNO v fashion taksijih. Za vzgled in popularizacijo stroke.
Da pa ni bilo vse le v plenjenju in prehranjevanju … smo naši dečvici predstavile tudi taglavno cerkev, pa naravoslovni muzej, pa talepe parke, pa dete se je zavrtelo na Očesu, sodelovale smo v množičnem buljenju ob menjavi fantov z grizlijevimi šubarami, prešnjofale vsak kot Kensingtonske palače, ter prepuzile Covent in Soho pod dolgem in počez, dihale hrastov les na deskah Šekspirjevega Globa, ter se sprehodile po Milenijskem mostu pod senco strašljive silhuete Tate Modern (kljub brezicam v predverju).
Še do enega znanstvenega odkritja smo prišle po empirični poti: Never, never, never, never….never eat v pubu, več kot enkrat. In nikoli (i tako 25puta) iti na WC v najstarejši pub Lam band Flag (http://www.pubs.com/pub_details.cfm?ID=204). Niti na kozarec vina. Kljub kaminu. Never.
Tole je zame….
(http://www.martamunoz.co.uk/)
p.s.
tole je pa zate

In ker je režiser Coraline naredil The nightmare before christmas, in Corpse bride, ki na Frišnem veljata za vizualno perfekcijo, vem kaj bom z otročički počela prvo prosto popoldne.
Danes se z glasnim vzklikanjem in med obilico trepljanja po ramenih, poslavljamo od naše neustrašne avanturistke in ji vzklikamo: BIS, BIS, BIS!








7 comments:

VIXI said...

Sem navdušena nad vsemi tremi deli živahne reportaže, nad Londonom in predvsem nad Matildo. Sprašujem se, zakaj ne beremo tudi njenega bloga.

PolonaP said...

Pa nad linki!
Moraš priznati, da je velikodušna in dobrih stvari ne špara samo zase!

matilda said...

Eh Vixi, enkarat sem že poskušala razložiti zakaj (še;-)) nimam bloga...na mojem blogu bi najprej visela 30 noči in pisala in linkala in pisala, potem pa me ne bi bilo 2 meseca (ker bi se lotila česa novega) Znam ja sebe... sem dvojčica, se navdušujem zelo hitro in vse me zanima...vendar še svoje lastne ideje redkokdaj spremenim v realnost. Največ sem ustvarila tisto poletje, ko sem bila na bolniški. Nimaš pojma kako se da šivat na mašino z zlomljenim nartom v sobi kjer ni klime:-) Skratka rada se potepam in pasem naokoli in moram biti na tekočem s (skoraj) vsem (no morda ne preberem prav vsakega članka o stanju na Hong Kongški Borzi ali novih genetskih poskusih na fižoletih)imeti čim več informacij, sem neučakana in površna...ko sem sama s seboj mi hitro postane dosadno. Vandranje mi je najbolj blizu (v vseh pomenih).

Hvala za pohavale. Vsem.

matilda said...

Aja, glavni sponzor ali bolje donator pa je bila najtaboljšainedinanesestra In the Universe, ki mi je trip podarila za rojstni dan.

PolonaP said...

bemšti.
Daj jo še meni posodi za en krog?

BRATJE IN SESTRE IN NEBRATJE IN NESESTRE POLONEP, ZGLEDUJTE SE!!!!!
Polona P tudi hrepeni po tem, da bi lovila ravnotežje v drobnem, neoporečno higienskem, toaletnem prostoru pivnice "Bucket of Blood"!

VIXI said...

Matr pa smo res že "govorili" o tem, zakaj matilda ne piše, ker se spomnim, da ji je še ena dvojčica povedala, da je čisto vseeno, če nisi dosleden in zato odpreš vsaj deset blogov, da ni dolgčas.
Raca je moj šele peti. Skye is the limit :P

matilda said...

Vixi, obstaja en mičken problem;-) dvojčica ima ascendent v raku..no, pa mi zdaj najdi rešitev za nekoga, ki mu nebo ni mejea medtem, ko njegova rauga polovica nosi oklep, hodi nazaj in se tunka in skriva pod kamenje. Ha, to življenje, nas rajskih ptic, je ena sama kalvarija!