Tuesday, April 14, 2009

Skupaj z otrokom sva podlegla pomladanski utrujenosti. Tako moja malčica ujčka svoje boleče uho, jaz pa ujčkam njo, njeno uho, njenega kužka, njene vroča lička...in se počasi, vendar z vso gotovostjo, tudi sama približujem potrebi po antibiotiku in postelji.
Ker otrok ne želi jesti ne dobre, zdravilne juhice, niti mehkega meska in maslenega krompirčka, ji bom jutri spekla Vilinske kolačke z banano. Namesto recepta, (pa ne, da tega ne želim delit, ampak recepti za mafine so res povsod) delim z vami inspiracije za mafine. Spodaj so naloženi še v pdf obliki. Saj vem, da narisat en kolaček ni blazna umetnost...ampak, jaz sem jih rabila za eno voščilnico in ker sem jih že zrisala in pobarvala, jih z veseljem delim z vami.
Z VELIKIM veseljem. Samo poglejte, kaj je naredila Špela. Se mi je tako fino zdelo, da sem potočila solzo ganjenosti ali dve. (je pa res, da sem precej vročična in da sem potočila solzo dve, tudi ko sem gledala ganljivo reklamo za Oprano s Pervolom)


Shrani.si
kolački "pobarvanka"
Shrani.si
kolački "lavandrove sanje"
Shrani.si
kolački "pomladanska radost"

11 comments:

K said...

Narisati mafin sploh ni tako zelo preprosto! Jaz sem zmetala proč blaznih enih skic, da mi je eden uspel, pa sem bila toliko zadovoljna z njim, da ga nisem vrgla proč. Tisti, ki sem ga skušala izrezat iz papirja, je bil pa bolj podoben kupoli mošeje. Je definitivno letel v smeti.

PolonaP said...

Kitty, a se da narediti, da bi objavila link do pdf, pa bi namesto grde ikone PDF, dala na tisto mesto pomanjšano slikico?

Bom mislila na mošejo, danes ko bom kolačke pekla!

K said...

Ja.
V post namesto direkt PDFja vstaviš slikico. PDF uploadaš na shrani.si in si skopiraš link (URL) do njega. Slikico polinkaš na URL.
Saj že pišeš iz LiveWriterja, aneda? :)
Aja, čuj, zakaj so vsi tvoji posti brez naslovov?

matilda said...

A si jokala na tisto s fantkom na tekomvanju in brisačo:-D, kaj pa Merci, tista je še bolj za jokat....
Tale pomladanska vnetja so en pravi drekecpekec, pa bo minilo...tudi s pomočjo sladkih mufinčkov!
K - a mi zaupaš kako lahko v komentar prilepi sliko (če je seveda možno).Hvala.

K said...

V komentar pa ne gre, samo link je mogoče.

Karmen said...

Komentarji za mafine so se spevrgl v totalno računalniški sleng. Skoraj preveč za mene.

P: malo c vitamina, kalcija za odpornost, ampak vse to je larifari, pomagal bodo itak le mafini in crklanje z punčko pol boš pa kot prenovljena!

Lp, K

Jana said...

Opravljaš najlepšo nalogo oz poslanstvo na svetu! In v zameno si uspela narediti cartkane cupcakes! Mnjam...

Roberta said...

Ahhhh, njaaami mafini! Še dobro, da sem sita, drugače bi jih šla tudi jaz takoj spečt eno rundo :).

Če dete ne mara mehkega meska in slastnega krompirčka, mafine pa mara, imam en predlog:
takle mafin!Držim pesti, da se hitro pozdravite! Lp

PolonaP said...

Roberta, tale mafin...ti čeljust dol pade.

K, posti so brez naslova, ker mi največkrat ne pade nič pametnega na zaslon in se izogibam temu, da bi imelo 80 postov naslov "Kr' neki" Bom pa delala na tem!

In seveda, HVALA za razlago, kaj naj naredim z PDFji. (slej, ko prej bom tudi zbrala pogum in začela pisat LiveWriterja)

Matilda, frendica moja v haremskih hlačah, upam da si zgruntala, kako rešiti link/fotko, jaz pojma nimam.

matilda said...

Hja, okoli linkanja nisem še nič izprobala, predpostavljam, da vpišeš link in to je to (ampak mislim, da nau šlo), sploh pa bi to rada naredila kot Roberta, ki je linkala besedo...no, bom poskusla (enkrat).

K said...

Aja, to ti pa lahko povem, kako gre, to znam. Ampak če tukaj napišem, bo videt samo beseda z linkom. Magari če mi pustiš mejl, ti razložim tam. Če link vpišeš kot tak, se vidi kot link, če hočeš, da je link "pod" besedo, rabiš pa malo kode okoli.