Thursday, April 16, 2009

Pozdravljeni, moje ime je Polona in sem zasvojena s sladkarijami

Da ne bo zgledalo, kot da moji kočniki noč in dan trgajo surovo meso nedoraslih kozličkov,bi želela da se ve, da moja najljubša hrana od vseh, niso termično obdelane živalce.

Moj najljubši tip hrane so posladki-sladice-deserti: the sweet stuff. Žal pa ne gre samo ljubezen do sladkišev. Žal govorimo o nevarni odvisnosti.
Res! Res! Res!
Rabimo dokazno gradivo?
1. Večina osebkov, ki se igra na Polyvoru, dela kolaže iz Hermesovih ovratnih rut, Dolce čevljev in Chloe torbic. Jaz jih delam iz angleškega porcelana in kolačkov.
....................grenek čaj, sladki kolački


....................sladki kolački, sladka smetana, grenka čokolada
2. Rahlo bizarno je ure dolgo občudovati fotke Clive-a Owen-a, Baraka Obame ali Luka Skywalkerja, sigurno pa je hudo bizarno preživeti večer med gledanjem fotk tort?
3. Ostale mame imajo za podloge-pod-miško motive orhidej, morja s palmami, ali pa logotip njihove zavarovalnice, jaz imam deklaracijo ljubezni do čokolade
Očitno mi zdaj ostane samo še da najdem certificiran program odvajanja v dvanajstih nebolečih korakih...npr. Chocoholic anonymous...

32 comments:

PolonaP said...

Vidiš Kitty, NASLOV!

Ninsi said...

a čva it skupaj kam, a?:)))

pri meni ni nič boljše...čokoladice vedno in povsod, na faksu, petrolu, trgovini...vedno jo prištulim zraven...pa če res tako lepo gledajo dol iz polic, pri blagajni:((((

in ja kako potem zgleda v avtu, torbici...ne bi...:))))

meni je fajn:)))))

McCrafty /Klavdija said...

Polonap ne morem, da ti ne bi pokazala teh tort: http://jagode-zavri.blogspot.com/

Spela said...

Polona...ni naslova ;) Naslov je ena rstica nad besedilom na katerega lahko klikneš Npr pri meni je nazadnje Vsega po malo...in tako potem lahko pride iz tega tudi url: http://www.crtast.si/2009/04/13/vsega-po-malo/
Pri tebi pa ne moreš nekomu pokazat določene objave. Lahko daš smao naslov bloga ;)

Drugače pa...pokaži kaj svojih umetnin in predvsem...pokaži recepte. Sama sem sicer bolj mahnjena na slane prigrizke (in meso), ampak se ne branim dobrih receptov sladic ;)

K said...

jst sm tud za sladko. pa ne za bonbončke in čokolado, ampak za tortice, torte, šnitke, peciva, smetanco, mafine... rad ajem in še rajši pečem, pripravljam, mešam, krancljam, režem, postrežem. slaščičarski poklic je moj sanjski poklic. :)

hm, naslov... to še vedno ni običajni naslov za zapis. a veš, ko pišeš besedilo v novi objavi, je nad okvirjem s tekstom in orodno vrstico še en okvirček, v katerega vpišeš naslov. če to storiš, objava dobi svoj lasten url, tako da lahko npr. drugi lepimo direktne linke na določeno objavo. najbrž je ta naslov mislila kitty. probi.

K said...

ja, še dobro, da me je špela prehitela ;)

PolonaP said...

aaaaaaaaaa!
JET AGAIN: nije žvaka za seljaka!

bom probala, tole z naslovi rešit zdajle takoj.

Sem res mislila, da Kitty moti, ker ni naslova. Mislim , ona je SLAVISTKA! Vedno kadar mi piše sem malček živčna, da bo rekla:
Polona, uvod, odstavek, jedro, odstavek...končaj poved s piko, vrinjene povedi so ločene z vejico...

Bi MORALA vedeti, da eni taki IT frikici kot je K, fali prej link, kot pa vejica.

PolonaP said...

DO, DID,DONE!

ha! do zdaj ga še nisem opazila, okvirčka za naslov!

PolonaP said...

OH.MY.GOD.

POJDITE POGLEDAT NA LINK, KI GA JE PUSTILA McCrafty!!!!!!

Spela said...

Jaaaa...to je to!! :)

Well done :) Sedaj te bomo lahko linkali po objavah :D

Anonymous said...

Tole bom probala, ko bom našla kaj časa... :-)

Maja said...

Tale zasvojenost s čokolado je res huda stvar. Se človek zamisli, ko naskrivaj čokoladice gloda, da ga otroci ne vidijo, ker tooooliko sladkarij pa ja ni zdravo. Mami, kaj ješ? Hm, jabolko. Bi enega?

Barbi said...

Hej, mogoče pa ne bi iskali kluba po internetu, ampak bi ga kar ustanovili. Jaz se tudi lahko tako predstavim ... totalna zasvojenka. In tudi načrtno odvajanje mi ne gre najbolje. :)

In tudi jaz lahko sedim pred knjigo z recepti in gledam slikce in berem recepte. In včasih celo spečem kaj in še huje - večino pojem. :)


Glede naslovov ... to pa tudi meni ni bilo jasno, zakaj jih nikoli nimaš. :) Sem mislila, da si se odločila, da jih zanalašč ne boš dajala. :)

mateja said...

Evo še ena zasvojena...Brez heca:..)

moi said...

Pa si morala povedat, da še nisi vidla okvirčka za naslov? Tako fenci je zgledalo brez ;) Nekaj novega, drugačnega, zdaj pa podreš vso famo o: PolonaP je drugačna in ne sili z rajo ;)

Čokolada? Ne vem kako zgleda! Ponavadi prej zgine v mojih ustih ;) Njami... s karamelo....

Eh, grem pobrisat sline po tipkovnici!

moi

K said...

jeeee, uspelo ti je, huh huh. ;D

ok, prepovedujem limat take linke, kakršnega je zakrivila mccrafty.

jst sm pa čips addict. čokolade niti ne maram, razen twix obožujem.

Anonymous said...

Aja, jaz sem tudi bolj čipsova. Pa ful iščem Anonimne debeluhe, da se jim pridružim, ne vem, zakaj jih nikjer v bližini ni? :-D

Simona said...

Mmmmmmm, mmmmmmm, mmmmmmmmm, nimam drugih besed. Aja, ali pa takole: Sem Simona in sem čokoolik :)

AllyRose said...

Dokler so kolački na kolažih in fotkah še ni sile, da bi potrebovala kakšno novo (širšo) kolekcijo poletnih oblačil.

PolonaP said...

re: MAJA
Mami, kaj ješ? Hm, jabolko. Bi enega?

Jaz sem čez to zimo pojedla toliko jabolk, da sem morala vstaviti nov členek v mojo zapestno uro. In sneti zaročni prstan.

re: ČIPSARKE

Pojma nimate, kako vam je fino v življenju. Pač rečeš, ne hvala, ne bom še malo čipsa (ali špeha z ocvirki, ali kar koli pač mažete na kruh), veliko težje je če si čokoholik in se poskušaš koncentrirat in delat, iz predala pa zapeljivo gruli Nutella:" Poooolooona, pejd po žličko, daj me samooooo malo probaaaj..."

K said...

kot da čipsa pa ne moreš met na zalogi v kakšni omarci. in kot da čips nima sposobnosti nagovarjanja. in kot da se čipsarke kaj lažje upiramo naši zasvojenosti kot čokoholičarke vaši.
ne bomo zdej diskriminacije delal, to pa ne! ;)

matilda said...

Sem Matilda in sem odvisna od kuharskih knjig. Sem odvisna od lepih fotografij prekrasne hrane, servirane v prekrasnih krožnikih, na prekrasnih mizah, ki imajo za ozadje barvno steklovino in kakšno organzasto zaveso. Seveda mora knjiga vsebovati tudi fotke krajev, ljudi in pokrajin.
Ko sem bila na tapravi dieti sem listala te biblije in pregnala glad.

Anonymous said...

Polona: imaš (skoraj) prav. Ker me je strah glutamata ipd., čips kupim zelo redko - v primerjavi s čokolado je precej nezdrav. Čokolada se pri nas zna valjati okrog, vsa nedotaknjena, čeprav se je ne branimo.

Sem pa moža nahecala, da sva po 5 letih zakona kupila nove prstane. Saj veš: čez nekaj let močan karakter začne vplivati na obseg prstov, kot se spodobi, in to. Ja.

K said...

Hahaha, polni komentarji so me, pa sem šele zdaj objavo prebrala, še malo, pa me bo kdo obtožil, da hočem suniti še frišni blog, ker ga polona tolk fajn piše.

Alora taku: tisto, da do zdaj nisi našla pravokotnička za naslov, sem malo sumla, priznam :D Link se nardi tak, kot so prve besede ob prvi objavi, če popravljaš objavo pozneje, ostane link prejšnji. Če se boš pri naslednji objavi prec potrudla za naslov, bo link, hm, klasičen. In ker je blog tvoj, seveda smeš furat svoje dalje ne glede na slavistke in IT frike ali pak kombinacije obojega.

Tisti link od McCrafty je popolnoma nevaren, sploh če si glihkarspet začel dieto in si de facto do 11h skonzumiral samo eno kofe in en japčk. Ampak priznam tudi to, da če bi bli okraski iz mortadele, bi me prej premamli kot me taki iz marcipana. Čipsa pa k sreči ne maram preveč, razen koruznih načosov. In kokic. Ampak kokice štejejo za polnozrnato hrano, ne? [trepćem okicama]

Alcessa, debeli ljudje smo težko anonimni, nas je prelahko opazit.

Če se misliste sekirat, kako pišete na bloge, zaradi mene, se lahko takoj skregamo, lahko pa greste gledat moje objave al pa komentarje, ki so glih tako polni slengizmov in domačih besed, in se nehaste lopatat.
Proti temu, da so vejice tudi v narečno zapisanem stavku pri meni načeloma prav postavljene, pa nič ne morem. Temu se reče profesionalna formacija. Ha!
Zame napisat stavek brez vejic je isto, kot če bi hotla polona narisat mafin, ki bi zgledal kot mošeja.

VIXI said...

Pozdravljam vse čokoholičarke in toplo svetujem vso svobodo (omejeno samo z zgornjo mejo še kolikor toliko zdrave debelosti).

Sem namreč vixi in sem čokoholik. Ker bi mi lahko z glave padla krona, če bi bile zadeve v življenju preproste - sem še vixi in sem diabetik.

Beat that.

ninocka said...

http://www.deliciousdays.com/

naj ti bo v užitek!:)

matilda said...

Ahhh, če smo že pri kuking blogih si verjetno opazila, da ima FensismensiAna novo rubriko pod priljubljene Krejeving....najbolj me je očaral http://cannelle-vanille.blogspot.com/...fotke za mojo dieto. Pa tudi www.palachinka.com mi dopade. Ampak ti prav gotovo že vse poznaš;-) Drogerašica.

PolonaP said...

re: Kolibri
Poslušaj me drobižek! Se strinjam da "Vsi drugačni, vsi enakopravni!",

AMPAK, eni smo bolj enakopravni od drugih.

re: Matilda
če jaz gledam kuharsko knjigo, se moram z obema rokama za Toblerone držat, da ne grem razbijat jajčkov in topit čokolade.

re: Mateja
TEBI pa verjamemo, da si zasvojena.

re:K
znano je, da se kokice uvrščajo med polnozrnate vlaknine. (glej: Zdrava prehrana, poglavje "Bounty a day keeps doctor away")

VIXI, ZMAGALA SI!!!!!

PolonaP said...

Matilda, poznam Canelle.
Moj najljubši fix, pa ostaja
http://www.joythebaker.com/blog/

in trenutno imam močan withdrawal syndrome in rabim...puding?

Vanja said...

Jaz pa za lahko noč berem kuharske knjige. :)

bučka said...

Da ne bom samo težila, evo nekaj za čokoladneže. Samo je veliko jajc v igri in nič moke.

10 jajčekov
20 dag mandeljnov grobo mletih
10 dag mlete čokolade
10 velikih žlic sladkorja

rumenjake in sladkor sprudlaš v penasto stanje, dodaš mandelje, dodaš čokolado in na koncu sneg beljakov

daš v kakršenkoli pekač (obvezno peki papir) ali pa v sedaj tako moderen silikonski model (brez pekija) na 180c za cca 40 minut

pečeno lahko premažeš z smetano, lahko prerežeš in daš višnje ali karkoli in to je to

Mizi Margueron said...

Da, lahko se strinjam z dejstvom, da so nekateri tako imenovani uroki prevara, ker sem postal žrtev pred nekaj tedni, ker sem bil tako nestrpen, da bi vrnil svojega ljubljenega moškega Antona, kako naj vem, da so nekateri uroki prevara je to, ko začnete komunicirati z njimi po e-pošti ali telefonu Whatssap, in ni dokazov, da je vaše delo opravljeno tako, da vam pokažete fotografije preseka njihovega templja med postopkom ljubezenskega črkovanja ali prosite uroka, naj vam pove kaj početi doma, postopek ljubezenskega črkovanja mora biti praktičen izgovarjanje molitev za zaklepanje tudi v svojem osebnem prostem prostoru doma. Drigbinovia izvajalec ljubezenskih urokov je resničen, ker vam bo povedal, kako narediti ljubezenski urok sami v vašem domačem prostem prostoru ponoči, ko vsi drugi spijo v vaši hiši, nato pa vam bo Drigbinovia dal navodila, kako narediti ljubezensko molitev sami, ne da bi motili ali zahtevali več denarja. To je, kako se ločiti od lažnega izvajalca ljubezenskih urokov in resnično dobrega delujočega izvajalca ljubezenskih urokov, ki dobro delujeta. To odkrijem sam in mi deluje, potem ko v svoji hiši izgovorim nekaj molitev, Drigbinovia mi pove vse, kar je bilo treba narediti. Skrbno sem sledila vsem njegovim navodilom in v naslednjih dveh dneh me je poklical moj bivši ljubezen Anton, vrnil se mi je še isti teden, ko je bila opravljena molitev za ljubezenski urok. to je zelo res, izkoristil sem to priložnost, da priporočim kanal ljubezenskih urokov Drigbinovia vsem, ki iščejo pravega izvajalca ljubezenskega uroka, da bi ga nujno vrnili bivšega ljubezenskega partnerja doctorigbinovia93@gmail.com WhatsApp ga na +12162022709 ali Viber +12066713285 hvala vsem, ki ste jih vzeli čas za branje in želim vam vso srečo in srečo v vajini ljubezenski zvezi/porokih. bog te blagoslovi.