Thursday, April 23, 2009



Nadaljujemo z objavljanjem Modnega zakonika, najprej pa par besed navodil naše ljubljene predsednice:

Na Frišnem Novem Jutri nas je reformacija* na široko obšla, tako še zmeraj trdimo, da dobite odpustek za vse grehe, vključno s prešuštvovanjem, prevzetnostjo, želenjem Angelininega moža, Bradove žene in kar je takega, v tistem hipu, ko z ognjem in mečem (beri: z linki in glasnim branjem zakonika sorodnikom) širite Zakonik modne policije med neuko ljudstvo.

(za tiste, ki so špricali zgodovino v sedmem razredu in so se potem vpisali na ekonomijo, modo ali računalništvo) *Reformacija: čas v daljni preteklosti, ki je pometel z odpustki in v besednjak vpeljal besedno zvezo "zakonska blaženost".

Ovadbe, skupaj z materialnimi dokazi in pričevanji očividcev oddajajte na običajne načine. Enako lahko podaste tudi samoprijave, vendar v tem primeru priložite še dokazilo o istovetnosti. (Dobivamo ovadbe znanih blogerk, maskirane kot samoprijave. Vas bomo že razkrinkali, banda heckerska!!!)

modni 1

6.člen
Nošnja več kot dveh zlatih in/ali svetlečih se kosov na enkrat, pa ni važno ali gre za kose osnovnega oblačila, obuvala ali accessoires, je najstrožje prepovedana. Neprištevnost se v tem primeru šteje kot olajševalna okoliščina. Za neprištevnega se šteje storilec, ki ob storitvi kaznivega dejanja ni mogel razumeti pomena svojega dejanja ali ni mogel imeti v oblasti svojega ravnanja zaradi trajne ali začasne prezasičenosti z Mtv-jem, Tv-piko, ogledovanjem fotografij Lil' Kim, Beyonce, slovenskih estradnih umetnic ali zaradi kake druge trajne in hude duševne motenosti.

Preobilje okrasja se kaznuje z odvzemom revialnega tiska: Lady, Nove, Estradnice, Foto dnevnika Urške Č. in Bravota. Prav tako se prizadeti osebi odvzame daljinski upravljalnik in odpove kabelski priključek. Sledi takojšnja vključitev v terapevtsko skupino.
Terapija vključuje poslušanje Radia Študent, predvsem oddaje z Marjanom Ogrincom Mao-tom in recitiranje lirike Butthole surfers-ev.

7.člen
Kadar se osebki povečajo za več kot eno konfekcijsko številko, pa vztrajajo pri uporabi premajhnih oblačil zaradi premajhnega žiro računa, se dejanje šteje kot silobran in se ne kaznuje.
Kadar se osebki povečajo za več kot eno konfekcijsko številko, pa vztrajajo pri uporabi premajhnih oblačil KLJUB temu, da so omenjena oblačila kratke majice, oprijete hlače, mini krila, hlače z nizkim pasom, široke hlače na tri četrt, ozke hlače na tri četrt ali kakršna koli oblačila ki bi pri nekaj cifer manjši konfekcijski številki vzbudila žvižganje gradbenih delavcev, se dejanje šteje kot hujši prekršek.

Storilcu, ki je storil kaznivo dejanje zmanjšane samokritičnosti, sodišče lahko izreče obvezno psihiatrično zdravljenje , če se ugotovi, da je to potrebno in da zadostuje za to, da storilec ne bo ponavljal kaznivega dejanja.

13 comments:

AllyRose said...

Tale ta zadnja slika bi mojega nasmejala.
Sama bi dodala še temo in sicer "sindrom dvojčkov", ki prepogosto prizadene enega izmed zakoncev. Oblačenje v popolnoma enake UNISEX bunde, trenerke,... Taka moda LAHKO privede v popolno izgubo identitete osebka. Zato mislim, da bi ta problem morala reševati modna policija.

PolonaP said...

Zelo dobro Saša!
Resnično navaerjetno srhljivo...ker potem tak fešn napreduje in potem "v paket" oblečejo še otroke.

Anonymous said...

Polona, ne vem kaj Kresalka tako dolgo čaka z nalogom za izdajo Zakonika in primernim plačilom? 100 % se strinja z avtoricami in storilkami kaznivih dejanj, zbranih v tem krogu?

Anonymous said...

OK, še tega mam zate. (na žalost parov ne znam narisati :-) )

PolonaP said...

mal sem kolcala od smeha, potem se mi je pa smeh zataknil v grlu, ker z mojo BFT kljub temu, da kupujeva vsaka zase VEDNO prineseva iz Zare iste kose in če ne preveriva, greva ven kot opici.

še dobro, da kupujeva kose v različnih barvah (ipak je ona bledolična rdečelaska jaz pa olivna bruneta)

matilda said...

Tu se strinjam s Polono. Imam prijateljico-sodelavko s katero NIKOLI ne nakupujem in iz ISTE trgovine privlečeva iste kose...poleg tega sva si še fizično podobni...(toliko, da naju je celo njen mož enkrat zamenjal na fotki:-0). Ok, Ok, ona je po porodu še vedno vitka, jaz pa kljub neporodu nisem več (tako).

Da ne govorim o moji nesestri, vedno na isti nakit, šal, torbice in čevlje planeva (enkrat sva celo skupaj kupili eno torbico:-D) in kljub temu, da sva fizično različni (ona ima usta Naomi C., ličnice nekje pod nebom, polt gejše in oči črnjoje - jaz pa vsega tega nimam) se pokličeva preden greva ven....ta vsak slučaj. Pred dnevi sva se (brez zmenka)srečali... podoben vzorec na krilu, rdeč trenč, črne balerinke na črnih žabah in črna majčka ter seveda "vesele torbe"...pa sem naumila, da če naju kdo kaj vpraša bova pač rekli, da sva promotorki, za nekaj fullll luksuznega;-)

Anonymous said...

Ja no, za takšne primere člen seveda ne velja! Kaznivo je namerno, obsedeno posnemanje zaradi posnemanja samega. Grem popravit.

PolonaP said...

NE! NE! NE!
Jaz moram tudi kaj kršit, kam bomo pa sicer prišli?

Anonymous said...

Člen 9: Kaznivo je namerno kršenje Zakonika zaradi strahu pred preveliko modno korektnostjo (an. MC). Kazen si kršiteljica sme izbrati sama.

matilda said...

Polona mora tudi kaj kršit!!!?!!! Potem pa svoje grehe izpoveduje pri Vixi (ker Vixi je mila duša in bo prav gotovo našla kako opravičilo zanjo...). Roza natikači!
Drugič povem moje grehe. Seveda jih moram še najti, ker sem v bistvu,...v bistvu...perfektna oz. imam odgovor na vse (skoraj). Recimo, če bi jaz imela roza natikače (P. že ve o čemu govorim), bi rekla, da so del St. Tropez looka in jih nosim absolutno samo na capri hlače, z belo srajco in pleteno torbico-košarico, z razmršeno figo in karirasto rutko v laseh. In seveda z nefejk Dior očali. To bi bila sicer ena debela laž, ker če kdo NI podoben BB, sem to jaz.

McCrafty /Klavdija said...

ko smo že pri zlati...si predstavljaš to: v zlatem od glave do pet, vključno s torbico in denarnico ...ahhhh

PolonaP said...

Mc Crafty, Re: zlata barva:
živim na vasi. Na žalost se mi tega ni treba predstavljati. V živo videla.

Matilda,
lepo šopaj v Lounaparku, pa mojega bratrančka v šestem koleni po stari mami, princa Williama, toplo poljubi v mojem imeni.

matilda said...

Kot vidiš koristim še zadnje trenutke za pričanje, ampak sem pokonci že od 6,30 in sem opravila že pol "to do" iz dolgega seznama današnjih opravil...v bisvtu gledam vreme;-)...zdaj pa še na rajžo z mojo kužo. A Colinu F. tudi kaj pritisnem....?