Saturday, April 25, 2009

Modna policija, šestič

Naša ljuba Alcessa iz Moosinga je dala v obravnavo naslednji zakon:



8.člen

Prepovedan je tako imenovani “jaz-tudizem”, kjer prijateljice ali sovražnice s preveliko vnemo namenoma in bolj ko ne zaradi kopiranja samega kopirajo stil prijateljic/sovražnic/sorodnic/zvezdnic ipd., ne glede na to, ali je ta zanje primeren ali ne. Kdor ni sposoben vsaj malce (res malce!) izraziti svoje individualnosti, se kaznuje z nakupom zbranih del Aleksandra Solženicina in obveznim prebiranjem ter pisno recenzijo vsake knjige posebej.

PolonaP (desno) in njena BFT (levo) z glasnim ogorčenjem vzklikata: "Res je!" in "Sramota!" in "Vse so za v čuzo strpat, ženščeta brez okusa!" in po tihem upata da zgornja fotografija in ostali obremenilni material nikoli ne bodo zagledali luči dneva.

10 comments:

matilda said...

Hi, hi, kot da vidim mojo nesestro in mene:-D Opravičevanje bi bilo pa približno tako: Ampak, vzorec je čisto drugačen, ampak, ti imaš malce več modrozelene, ki ti poudari zelene oči, odvisno katere japonke daš zrave, ki totalno spremenijo koncept....
Bajdevej, tvoja oblekca mi je zelo všeč!

PolonaP said...

Elegantni sva, vem.
In prefinjen okus imava. In POPOLNOMA različne barve japank!

david santos said...

Excellent Style! very cool!!! have a nice weekend!

srečkica said...

kje mata pa joške v teh kombinežah??

tud ženske, ki skrivajo svoje oprsje za nekimi punčkastimi oblekcami, bi bilo potrebno kaznovat :)

PolonaP said...

srečkica, nimava jih.
Lucky us!

VIXI said...

Dobra očala. To bi moralo šteti v nek plus. The Incredibles look alike competition. Ahahaha, I kill myself.

V podporo razlikovanju med "zanalašč tudijaz" in ponesreči "tudijaz" - s svojo dolgoletno prijateljico sva se spoznali v enakih puloverjih, s podobno frizuro z razliko v barvi in z enakim številom uhanov na enakih mestih. Shit happens.

Anonymous said...

Polona, huuudo! Pa še nekaj roza barve so uzrle moje užaljene učke! :-D

(sama sem ponosna lastnica kar 3 modnih grehov: dve roza majčki, ki ju sicer ne nosim oz. zelo redko, obupne obrvi - sem ukročena temnolaska, se pravi, potencial za dlakasto razkošje je v prejšnjih generacijah bil polno izražen, pri meni pa prevlada evropsko razredčena poraščenost, le da je ta temne barve in zajema tudi brke - in pa redne kršitve zapovedi "blue and green should not be seen". Je mogoče katera od cenjenih sobork za pravičnejšo modo mnenja, da modra in zelena nista tako neverjeten zločin?)

matilda said...

Huhhh, Alcessa, danes sem šele videla tvoje previdno vprašanje o zeleno-modri!!! Takoj mi povej, kdo je ta barvno slepi Butalček, ki to trdi?!?! Je morda morje nesprejemljive barve, je morda pavja perjanica nesprejemljive barve? Ccccssccc! Čisto sem besna;-)
Ne, da to NI zločin, to je MUST! Amen.
In isto velja za roza-oranžno-fuksija-rdeče kombinacije. Indijski sariji so poosebljena eleganca (tega sem se spomnila, ker ponavadi v prestižnih fashio -guru revijah a la Ona, kjer napovejo, da se bo to leto nosilo "do nekdaj prevpovedno kombinacijo ornžne in rdeče". Morda v sp. Kungoti. Pihhh).

alcessa said...

Matilda: hvala. Ni Spodnja Kungota, je pa Murska Sobota.

matilda said...

Alcessa, veš kaj bi bila najboljša kazen za vse take zakrknjene pustobneže stisnjenimi ustnicami, da morajo vse življenje nositi en , (ponavljam) samo en odtenek drekasto rjave. Ponavadi namreč radi kombinirajo dva odtenka te-iste barve. Vzeli bi jim vso kreativnost.