Monday, March 30, 2009

Še pomnite tovariši?

Super fino se igram s svojim novim skenerjem:

tole sem narisala tisto leto, ko je bil Marc Jacobs odpuščen pri Perry Ellisu zaradi svoje "Grunge" kolekcije. V tem istem letu, sem imela glavo do polovice pobrito in tisto malo las, ki mi je ostalo, pobarvanih na Cocal Cola rdečo.

Nosila sem Martinse, kratke rožaste oblekce pastelnih barv, srajce iz kariraste flanele in vojaške jakne. Bila sem tako lepa, da so moji stari mami solze napolnile oči, kadar sem prišla na obisk.

Aaaaah. It was good.

Sem omenila, da je bilo takrat sonce bolj gorko, zime bolj mrzle, Levis je delal boljše kavbojke in po Martinse si moral v Tujino?

(Foto: Vogue; editorial za časa Pixiesov, Henry Rollinsa, Nirvane, Pearl Jama, Soundgardna, SonicYoutha in RHCP)

17 comments:

McCrafty /Klavdija said...

Dobre slike!...je pa prav hecno, kako so mi danes Martinske težki čevlji, včasih pa sem jih nosila non stop...ene imam še vedno v službeni omari, tko za preobut :)hehe...pa pred dnevi sem imela nostalgijo po All-starkah-tastarih-tavisokih...pa rajše ne povem, kaj je dejal moj ...nekaj v zvezi z babico pa to ...kaj pa on ve, zanalašč jih bom kupla :o)

PolonaP said...

ha, ha, meni je mami kupila Martinske, ker je rekla da so, za razliko od All-stark, trpežni in topli...

ampak očitno so spet oboji IN

Karmen said...

"čakse" sem vedno nosila do hude zime, takrat sploh nisem vedela da me zebe v noge... pa imela sem na flurostenčno zeleno pobarvano đins jakno... pa mela sem prjatla k je bil frizer in vsak teden novo barvo las... pa permanentno karto za k4.... pa vse nam je kar nekak znesl... pa se spomnim komada "i kao da je bilo nekad, i kao da je bilo tu,....mi menjamo dan za noč..." , ah f*** kje si te spomine prvlekla na dan? lepi spomini!!!

ampak mi je danes bolj všeč!

Karmen said...

http://www.youtube.com/watch?v=mEJIkOKRits&eurl=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpeople%2FKarmen-Vuleti%2F1348685872&feature=player_embedded


ps tokrat je beseda za preverjanje "listhit" - kakšno naključje

VIXI said...

Res? Banda podivjana. Jaz pa sem nosila lakaste sandalce, bele dokolenke in garnaste rokavičke. Kadar se ni preveč mudilo zjutraj, mi je mami spletla dve kitki in na konce navezala satenaste trakove.
*wink wink*

BTW dobra risba.

Tanja said...

Sem mislila, da sem samo jaz tako nora, da ima Martenske še zemraj v omari. Sem prejšnji teden imela čistilno akcijo v omarah in sem bila 120%, da Martenske bom pa dala še gor in so ostale. Res so večne.

PolonaP said...

Če jih boš še kdaj obula, NUJNO pofitkaj in stajling pokaži!!!!

Sonja said...

Meni se pa vedno bolj zdi, da si ti nujno rabila tale tvoj skener, da nam zdaj lahko pokažeš svoje umetnince.

Čudn, mene Martinske sicer niso kupile, sem pa z veseljem topotala po svetu v bulerjih :) ajoj.. danes bi se mi zdelo, da mi bodo noge odpadle, tok so bli težki.

matilda said...

Mene pa Grunge ni okužil...to je bilo tako, tako...gozdarsko;-) Se šalim, se šalim. Ampak v bistvu me res ni nikoli potegnilo, kaka pa bi bila jaz, z mojimi oblimi boki v karirasti srajci pa dolgem krilu in škornjih (teta Pehta). Moj image je bil črn puli, pa črno ozko jersey krilo, pa črne žabe, pa Mery Poppins škorenjci (črni valjda), pa torbica od stare mame (a la M. Poppins), pa seveda MAT šminka, pa doooolgi lasje a la Cindy C. Aja pa na ogromne uhane ne smem pozabit. Madonca, Adamsovi bi me takoj posvojili

PolonaP said...

Daaarkerica?

lili said...

manjka še ena fotka tebe iz tistih dni...

PolonaP said...

lili, to je bilo v časih, ko je bila cena za rolo 36tih negativov, višja od moje žepnine.

Preživela so samo ustna pričevanja.

McCrafty /Klavdija said...

ej, saj sem te dala 2x v boben pri prvem žrebanju :)McCrafty: 100 objava, a očitno ti zvezde niso bile naklonjene ...god sem pa letos že imela

matilda said...

Jaz temu ne bi rekla Dark ampak Glamour (glasek je zelo vzvišen in pretenciozen). Ja, verjetno so me videli tako, vendar nikoli poslušala dark glasbe. Nikoli!

PolonaP said...

pri nas je bil Dark cool.
Seveda tudi približno ne toliko cool,kot ALTER in res niti do gležnjev CORE-u , ampak bi se pogovarjala s tabo na dvorišču.

še posebej, če bi ti stalno uporabljala zvišen in pretenciozen glas in bi cigaretni dim puhala gor.
(tolk bolj kul, kot če ga puhaš dol. Morje razlike. )

K said...

Opa, ste imele neke dodelane stile. Jaz sem bila v kavbojkah, all-starke so bile, če je bil dnar, če ne, so ble startaske, džinsdžeki in torba, narejena iz fotrove jugo šotorke. Za gumbe sem ponucala rezrevne gumbe od njegovih jugo vojaških srajc. Pa puloverji, ki sem jih sama spletla. Sam ... jaz sem imela tudi vedno črne fine hlače ali smoking dolgo krilo (zdaj ga ravno obleče naša tavelka, ne morem verjet, da sem bila v lajfu kdaj tolk suha) in belo/črno/srebrno/karkoli od tega bluzico za orksetralne koncerte ... (moja beseda za preverjanje pa je tokrat koffe - primerno, moram rečt, če ne bom spila enga redbula, ni šans, da pridem skozi današnji dan)

matilda said...

Garant bi se pogovarjala z mano, že zaradi tega, ker sem zelo rada posojala garberobo, pa dodatke...;-) In seveda sem kadila navzgor in to tiste tatanke in sploh so bile moje poze zelo Vogue...Pihhh!

Za K nihče ne more verjet, ko vidi svoje dojenčke v oblekah, ki smo jih nosile pri 18, 25 ali pa 35 (eee, ja!)...je pač tako, da z leti vse prerasteš;-)