Friday, March 6, 2009

Me začenja iritirati, da vse kar rišem in šivam namenim za darila, ne zato ker bi vse te zmatrane kose filca želela do penzije gledati razobešene po hiši, ampak ker moram potem te projekte zavijati v udbovsko terminologijo:

"Delam spet nekaj fantastično navdihnjenega (sic), ampak na žalost izredno tajnega in vam do zadnjega vboda šivanke, ne smem povedati kaj je (mislim, kot da ne pokažem vsakega šiva s šivanko posebej, res ne vem koga hecam), ker sicer bodo trupla plavala po Temzi".

Torej, za novi, super tajni, neverjetno inspirirani, družbeno koristen projekt:
katera izmed heroin vam je bolj simpatična?


-rdeča kapica (pride v lepi rdeči barvi in sabo vlači zlobnega volka. In mi imamo radi zlobne volke, ne?)

-Frieda Kahlo (obrvi+folklorni vzorci+več karakterja kot Rdeča kapica )


-elizabetha I. (naškrobljen ovratnik, perle, rdeči kodri...če je pospravila Krvavo Maričko, bi opravila tudi z volkom. Rdeča kapica pa ni. Se mu je pustila požret.)

-Alica v čudežni deželi (za zajtrk je Nore gobe, hodi na čajanke in se prepira s Kartami - neskončne možnosti. Morebiti rahlo psihadelično za naš čas?)


-Maria Antoinetta (Bolj:"Pa naj jedo potico" Marija, zavita v bonbonaste krinoline in bele lasulje, kot starejša in modrejša, vendar žal, brezglava Marija)
-Geisha (Zhang Ziyi...tako zelo lepa + vzorci + lasje + sončnik + oblački narisani po japonsko + cvetoče češnje narisane po japonsko.... Karakterja še manj kot Rdeča. Geisha bi volku naredila čaj in se posula s soljo, da bi mu bolj teknila)

-Pehta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Debela rit,veliki joški, štrenasti lasje, lasten volk....... Kekec za malico......Rdeča kapica namesto piškota ob čaju!

Hmmmmmmmmm???? Morebiti nobena od teh?

27 comments:

Katja said...

Rdeča kapica. Itak. Ni dvoma. :)

Punca je bila pametna in je počakala, da jo pride kdo rešit. Če to ni nauk, pol pa tud nič nočem. :::)))

matilda said...

Moja lestvica:
I. "teta" - tako rečejo vsem neporočenim deklinam?! (ja tudi meni)Pehta. Gospa se je požvižgala (kao) na opravljanja iz Ulice Planik, sama si je ustvrila svojo privat lekarno in imela je PSA!!!!
II. Betka I.. Kljubovala vsej tisti testosteronski navlaki, tudi ko je bila zaljubljena je prevladal racio (morda pa je bila ona hormonsko neuravnovešena)
II. Alica. Mejčken preveč junki/psiho. oddelek stil življenja, ampak so bili taki časi, ko so Angleži živeli na toplem čez morje in odkrivali slasti prepovedanega.
III. Frida (fashion sense po mojem okusu, ubijam za njene bluze in krila, ampak tisti Diego jo je pa .... in ni bilo nobene potrebe. Ok punce takrat niso bile vredne več kot en groš, pa še v Mehiki...čim je prišla v EU pa mu je pokazala zobe)
IV.Rdeča kapica. Mala Lisička, ki se je izgovarjala na babico, da je lahko popoldan pohajkovala po mestu.Po mojem je tudi kadila. A starši, kje so bili????
V. Antonia. Antonia mi je pa ena taka Vicky Beckham, mnogo torbica, čeveljcev, fensi restavracij, pa slaven mož, pa ena visoka platinasta ograja okoli gnezdeca.Danes bi se pravgotovo njne najljubši poni enoval Just Cacalli. Pravzaprav mi je zanjo vseeno. Pa še njene frizure nisem nikoli marala.Preveč zabetonirana.
In Pehta je bila zagovotov prav fletna deklica v svojih mladih letih, samo Clinique City Sheer 15 faktor bi morala od mladih let uporabljat. Vsak dan.

Katja said...

@M: Noo, moram reči besedo v bran Rdeči kapici: daleč od tega, da je pohajkovala. Dokazano je, da je nesla dobrote babici, ki je bila bolna. Kakšni cigareti neki. Joj, joj ... ::))

Mi je pa všeč tvoje opredelitev Pehte.

matilda said...

Upps, sem pozabila na Gejšo. Tudi za to obstaja razlog. No comment. Preveč priprav za tisot malo nastopa.

Predlagam pa kako inteligentno in pohotno odalisko. Seherzada!?

matilda said...

Ja, ja Katja, tudi jaz sem popoldan šla k Babici...samo zato, da sem tisto tortico zmazala.

K said...

Polona, jaz držim z Matildo. Šeherezada bi pri meni kotirala zelo visoko. Pogrešam tudi, hmmm, ne vem še, nekdo mi še manjka. Brunhilda?

Urška said...

Jaz sem za Pehto. Amen.

PolonaP said...

hmmm, Katja...imaš nek point...

Matilda, SAJ SEM VEDELA, da boš navijala za Pehto.

Ampak veš, razumem Fridino obsesijo z Diegotom (vedno sem padala na intelektualce. In poročila Bedanca)

PolonaP said...

Šeherezada ne, ne, ne....
imam težave z zlatimi kletkami (ne znam prepričljivih vrat narisat)

čeprav se spomnim ene enkratne reklame za Chanel, ko je Vanessa Paradis sedela v Zlati kletki in žgolela...

Jana said...

Frido...defenitivno. Sama je sebe predstavila in ne dva brata, zgodovinarji. NI napihnjena legenda in ustvarjala je zase in ne za druge. Njena ljubezen? Opravila s stereotipi. Izberi Frido in konec!!!

matilda said...

Ja, ja, si vedla za Pehto..pa tako sem se je bala, ko so nas kolektivno vlekli v kino na šolske oglede. In danes se me otroci (malce) bojijo. Pa še psa imam. Karma.
Razumeš Frido, ha! No, pol sva že dve. Tebe so poročili, mene pa ne, pa sem Pehta postala. Ampak Pehta S Fridinim okusom za decor;-)
Veš kaj, Seherezada je prava PR -ovka in še dobro izgleda, tisto kletko pa izpusti... daj, je samo simbolična. So pa kletke zelo lepa dekoracija.

PolonaP said...

K:
Brunhilda as in Bruhilda of Nibelung?

ali

as in Urban dictionary: "A large, disgusting, dangerous white girl (preferably German) who loves sex and likes to manhandle unsuspecting white males."

ali
Zvitorepčeva, Lakotnikova in Trdonjeva Brunhilda v Mustrovi Turki, turki?????

matilda said...

Švabice pa niso preveč cenjene, kot simbol ženske gracije in lahkotnosti?! Ampak seksi in disgusting, to pa gre skupaj al kaj:-D

Polona, a si za risbo Betke uporabila zrcalce? Ne, vem, se mi tako zdi...

Jana said...

By the way....Tele slikice so bile prava poslastica za neozdravljive patološke sanjače (kot sem jaz). Si mislim, kakašen vpliv bo imela mavrica barv....

Maja said...

Frida. PIKA, AMEN

K said...

Nibelunška.

Lahko pa odtavaš do tiste, ki jo je upodobil Bugs Bunny.
Ampak mislila sem Nibelunško.

PolonaP said...

Matilda, ti duša dvojčica; sem risala ta malo sorello...

K, se absolutno strinjam, da na ta seznam paše tudi ena uporna valkyra (pa še dobro se napiše Valkyra.)

matilda said...

Od kar si tale post dala gor mi nekdo manja, manjka, manjka in evo, danes se mi je posvetilo: Tina Turner!!! Iz vlažnih mangrovija Mississipija, lesenih odrov, kjer se je rojeval rock.....preko batin in razočaranj z neverjetnim glasom in talentom....do najbolj poskočne in sexy stare mame na Svetu. Pa še modne trende zadnjih 60 let je dala skozi - zelo vizuelno všečna (kot bi rekli pri vas na kontinentu)

moi said...

Oj, sem se narežala in preden sem se prebila skozi vse komentarje, pozabila katera je bila moja favoritka. ;)

No, med prvimi je zihr Pehta, ki se požvižga na to, kar rečejo drugi in živi svoje življenje, čeprav se mi zdi, da je vseeno malo zafrustrirana (ker za to ne pozna bene roužce).
Rdeča kapica je taaaaaaako predvidljiva. Sam rečeš ji kaj ne sme in ... nardi to. NE SMEŠ POMITI TAL! Neeeeeeee, ta že ne pride v poštev.
Vse tiste modrokrvnekrononoseče mi smrdijo po naftalinu. Sorry.
Alica meni deluje preveč pasivno (vse se ji dogaja, za nič ni sama kriva).
Geiša: kam jo boš dal, tam bo ostal (pač, ker se rima). Preveč uslužna, malo jajc pa naj vseeno ima.
Frida? (tu zardevam) Pri vseh "sem hotla", nisem videla filma. OK, oblubim, ga bom. Kakorkoli je pa uspela.
Tina - super, močna babnica, ki se ni pustila.

moi
(lergatdo - whatever ;)

Spela said...

Jaz predlagam Piko Nogavičko ;) Mislim, da razlaga ni potrebna :D

AllyRose said...

Od naštetih je definitivno najbolj zanimiva Frida Kahlo. Ne morš', da neb' gledal - njeno sliko. Pa ne morš' da se neb' čudil - njeni zgodbi.
Simpatična? Ja sigurno bi se najbolj zabavala ob Geishi. Ona pozna vse trike in skrivnosti. Npr. kako v nemogočih sandalcih elegantno drseti v gneči čez prehod za pešce. Ali s pogledom naročiti natakarju pijačo v prenatrpanem baru. Ja to bi bilo zame zelo poučno.

bučka said...

Te je (meni) na trenutke težko slediti, ampak čepico dol. Frido pa ne bi izbrala. Sociala in razkošje me prekleto spominja na nekaj našega (trenutno). Pehta to je to. Kaj naj napišem? Te rada berem.

…………………\\\///
…………………/ ^ \
………………((o)(o))
===oOOO===(_)===OOOo===

Sultana said...

Hahaha, zavidam ti tvoj smisel za humor, resno:)))))

PolonaP said...

Reza,
enkratna risbica!

Anja said...

Se ne bom mešala v tole vašo zanimivo debato :o) jst sem za gejšo. Svila...

PolonaP said...

in zmagovalka je .....Friiiiiiiiiiiiidaaaa Kahlotova!!!!!

matilda said...

Frida, jess. komaj čakam da jo vidim. V kaj jo boš oblekla, v kaj, ja..sem šelov in me zanimajo le krpice, so what. temu se reče, da imam smisel za dekor.