Sunday, March 22, 2009

DOBRI SKLEPI

čas :petek popoldne
Lista "NAREDI NUJNO ta konec tedna"

1) očisti pečico
2) operi zavese
3) pospravi sezonske čevlje
4) začni s pomladanskim čiščenjem
5) psa na dolg sprehod
6) ne začni brati "Rhett Butlers people", dokler ne prebereš VSAJ "The Family, Sex and Mariage in England 1500-1800"
7) začni vezti prt


čas: petek zvečer

Težave na več točkah:

Pečica,čevlji, blago za prt in zavese so super. Skupaj s psom ždijo v dnevni sobi v povsem nespremenjenem stanju.

Jaz ždim na kavču. Berem "Rhett Butler's people."


čas: sobota

naval delovne vneme.

Razrežem blago za prt, narišem vzorec, ki ga bom izvezla gor, lovim drobcene rumene nitke in koščke blaga po dnevni sobi in jedilnici.

Sonce sije in otrok joče za svojimi balerinkami. Iščem sezonske čevlje in najdem mapo z risbami iz faksa.


Premetavam kose papirja in se spomnim, da smo enkrat delali ilustracije na temo, katere namen sem pozabila, ampak očitno sem si izbrala za ozadje New Orleans.


...in se spomnim, da sem brala takrat "Intervju z vampirjem" ... da sem potem gledala "Intervju z vampirjem"... in da je BFS razlagala o nekem novem vampirskem filmu, ki ga nujno moram videti...


čas: noč iz sobote na nedeljo

vezem, gledam film, brišem slino, razmišljam če se je dopustno sliniti zaradi 22letnikov, ki igrajo 17 letnike, vezem, brišem slino.
Sem srečna, da je bil največji hit, ko sem bila zgodnja najstnica Karate kid, ker ne vem če bi preživela Twilight brez počenega srca in hudih notranjih krvavitev.
NEDELJA
Nemirna tavam po hiši. Ob 14.00 popustim. Vržem se v avto in oddivjam do Vale Novaka, kjer jo kupim.
Twilight, the book.
in potem jih na hitro nahranim, od daleč vržem uč na šolski torbo mojih otrok, Bedanca zrinem dol s kavča, odprem knjigo in...

Lista "NAREDI NUJNO ta konec tedna"
1) pečica je fino, taka kot je
2) zavese so fine, take kot so
3) čevljev se ne splača menjati. Pravi mami, da bo še sneg.
4) pomladansko čiščenje je precenjeno
5) psa na dolg sprehod peljala. 2x!
6) ne začeti brati nove knjige, samo zato, ker doma kup na pol prebranih grozi, da bo zrušil krhko nočno mizico je... nerealno
7) začela vezti prt, ampak zdaj nimam časa. Moram knjigo prebrat.





22 comments:

Sonja said...

Juheeeeeeeeej, se čist strinjam in se podpišem pod vse sklepe navedene na koncu objave :))))))))))))))
O stanju liste pri nas pa raje ne bom. Dveh obiskov daleč od doma tam notri prav gotovo ni bilo, sta pa dobra za dušo. Bolj kot oprane zavese in čista okna. Saj bo še kaj megle v Lj, a ne? Pa se ne bo videlo :)))))))))9

Spela said...

Kar lahko storiš danes, preloži na jutri (razen branje)

Vse te bo počakalo...pečica, zavese...no, psa moreš peljat lulat. Za balerinke je pa itak še premrzlo :D

Svetoven vpis...sem ga naglas prebrala mojemu :D

Anja said...

:)) Tvoje objave je vedno fino prebrati. In s to si me res potolažila, predvsem kar se tiče spomladanskega čiščenja :) Jaz sem sicer prejnšji teden pomila okna, ampak zgolj zato, ker se res ni nič več videlo ven (no, skoraj nič)

Barbi said...

Tebe je pa res fajn brat. Tudi frišen večer je, ne samo jutro. ;)

Za Twilight sem pa ravno ta vikend poslušala kritike filma. Da je baje knjiga (kot vedno) veliko boljša. In da film razumeš šele po branju knjige. In da je samo prva knjiga dobra. Ostale tri so menda potrata časa. Zdaj sem pa firbčna in jo bom tudi jaz začela brati (samo ne vem še kdaj). Pa itak bom poskusila tudi drugo - da vidim, če je res tako slaba. :)

Šolanje na domu-Waldorf said...

A take liste tudi obstajajo, al kaj? :) Hmm, jaz sem bolj tip človeka, ko se spomnim naredim, če sem ravno pri volji. :):) Knjige sem pa že skoraj pozabila kako zgledajo. :( Bi rabila kakšno listo popularnih, ker sem čisto ven padla. :) Eno miceno nagrado sem pustila zate na mojem blogu. :)
Lp, Nataša.

moi said...

Pa kako ti uspe vse postorit v tako kratkem vikendu?
:)-

Kam si pa skrila teto Slabo Vest? A je sploh prišla na obisk? ;)
Jaz ji v takih situacijah niti ne odprem vrat.

Pokukaj na moj blog, te čaka...

moi

PolonaP said...

Barbi, zato da razumeš film, ni absolitno nobene potrebe, da si prej prebereš knjigo.

Film je namreč precej bazičen: Fant spozna dekle. Fant se zaljubi v dekle. In potem na koncu nekaj explodira.

Knjiga je napisana tako, da jo bereš pozno v noč kljub temu, da veš da boš neprespano noč plačal s peklenskim ponedeljkom. Ampak je po svoji naradvi ROMANCA. Samo da se ne dogaja konec 18. stoletja v Angliji in on ni The Duke, ampak The Vampire.

Cela zgodba temelji na predpostavki, da ne smeta imeti seksa, ker bi jo sicer on lahko na mestu požrl. (kar pa je precej sexi koncept, za Romanco)

Kaj naj ti rečem: meni je bil film vizualno všečen, glavni junak mi je bil VIZUALNO VŠEEEEČEN...

je pa res, da je bil zame tak čas v mescu, ko sem bolj občutljiva za romance in vizualno všečnost, pa še
POMLAD JE.

PolonaP said...

moi,
slaba vest je prišla na obisk danes zjutraj, ko je en otrok jokal, da je pozabil na nalogo, ta drug otrok je jokal pa da ne gre v šolo v gojzarjih.

Normalen začetek tedna.

Maja said...

Če si preveč priden, te včasih zelo po glavi tepe (preobuješ avto, pa je pol še sneg), zato je fajn it lepo počasi. Če pa stvari ne nardiš, ti še vedno ostanejo izgovori...te pa dobr obvladamo, a ne:))

Maja said...

POGREEEEEEEEŠAM KNJIGE! Med nosečnostjo sem si dala duška, dokler je mali črviček večino dneva precucljal na ... sem zraven komot brala, sedaj smo pa v fazi akcije, akcije in akcije.

matilda said...

V sredo, četrtek in petek sem si vzela fraj (od službe in doma), vendar sem pred tem pripravila listo kaj vse bom MOGOČE naredila v tem kratkem dopustu. Naredila nisem nič razen obveznega higienskega minimuma ampak sem enostavno šetala, listala, risala, fino papala, se dala ostrič, se družila, načrtovala prvomajski odklop, šla v kino (kar je edina škoda)...
Čevlji še vedno ljubujejo z japonkami, likanje je tratenje energije (moje in električne) vse dokler so omare polne lepo zlikani cunj, spomladanski čiščenje se bo dogajalo šele po beljenju (valjda), ogrlic si nisem naredila ampak kupila, nova frizura pomeni, da ne rabim novega blusha, ker sedaj izgledam 33 let mlajša in pesa je bila presrečna, da me ima na oku 24 ur na dan. Moja nenečakinja pa je na smrt zatrpana v tipčka iz Twighlita in po mojem imajo zdaj odprto TV samo na Programu 1000, ker tam vrtijo intervju :-D (v življenju še ni tako hitro prebrala knjige!!!)in ko ga omeniš zardi (nice).

PolonaP said...

Ma-til-da (zraven si popvaj Harrija Belafonteja: Sing a little softer! Matilda,Matilda,Matilda,
Matilda, she take me money and run Venezuela) sem se razveselila tvojega komentarja, da sem si tekla kavo naredit in sva imeli kofi pavzo.

a) tvoja nehčerka ima odličen okus
b) kaj si šla pa gledat

matilda said...

Venezuela, neeee, zdaj bom pa spet nostalgična in slabe volje, ker je v Venezueli toplo, pa barvno, pa dišeče....Ok, sem pogledala skozi okno in tudi Piran v soncu ni za stran vreč.
To, da je nenečakinji miško všeč (za umreeeeet)sem ugovotila,(na njej neprijazen način)...z njeno mamo alias mojo nesestro, smo se odpravile na nedeljsko kosilo na vikendico(kuhala nesestra, ki je zadnje čase spet našla užitek v tem opravilu)in ob vstopu v avto sem ji omenila, da sem vidla Njega na TV in da izgleda, ko da bi ga kdo polikal (kar naj bi pomenilo, da ima malce ploščat obraz...no zdel se mi je nekako ...nekak...kaj pa vem...ni pač moj tip...)in zavldala je tišine Ledene dobe, okoli levega ušesa sem začutila eno lasersko žgočo toploto, ki je sevala iz oči moje najdražje in edine nesestre. Pogled je govoril NO, NO, NO, NO...Tišina se je nadaljevala, dokler mi ni en nonšalanten glasek rekel...zdaj se je ostrigel...in v mojih mislih sem zaslišala OK, morda se pa izmažem. Kasneje sem ji narisala en leeeep outift za počitnice...morda mi je oprostila (pozabla pa ne bo vsaj še 2 dni in 5 minut).
Vse tri bejbe smo šle gledat He's just not in to you. Ni vredno komentarja (dosadno, dosadno, dosadno. Dosadno. Če bi ga delali Angleži bi verjetno še kaj bilo. Tako pa samo dosadno). Ugotovaljam, da bi za zadnje 3, 4 filme lahko komot zahtevala denar nazaj. Ta teden je na vrsti Millionar (in ker sem In to the Indian movies) upam na oddolžitev.

matilda said...

Dodatna (potrebna) obrazložitev zadnjega posta je "zašla" na prejšnji prispevek. Ja,ja....

PolonaP said...

he, he, he... ne frustriraj otrok. Ni TOLK ploščat.

sicer pa... se spomniš Gladiatorja?
Načeloma je Joaquin Phoenix bolj moj tip (tak intelektualen bad wolf, ne?) ampak ko sem gledala film, sem imela tudi hude hormonske motnje okoli Russella Crowa, ki res res res ni moj tip.

Kar se pa tiče Vampirjev v filmih: Brad v Intervjuju je bil čeden, ampak sem še lahko dihala, GARRRRRY OLDMAN v Draculi......pa je bil pa
Oh.My.God.

matilda said...

Gary je takoooo bad, da bi bi mu prala noge in ga zmerjala hkrati;-), Joaquin ima tiste perfektne ustnice za mu jih odgriznit...in pogoltnit, Russel pa so bile moje mokre sanje (samo v Gladiatorju!!! in ga zdaj niti slućajno ne šmirglam več, ampak tisto je bil zihr njegov apetitlih skrivni brat). In Tom SektaCruiz je bil spolno privlačen (a je prava beseda, taka ekzaktna) le v Vampirjih.

PolonaP said...

čakaj, čakaj Matilda pozabljaš, da sva že zoliko časa na svetu, da sva imeli poster od Mavericka na steni!

No, a ni res?

VIXI said...

Takle spisek rabim! In podobne anekse tvojim do konca vnosa tudi.

matilda said...

Nope, Top Gun me ni ganil, vsi tistile mulčki so se mi zdeli preveč mulčki (takrat so se mi zdeli, ko da so moji sošolci...če bi recimo hodila v Tacen) in NISEM MOGLA VERJET, ko sem leta in leta in leta kasneje ugotovila, da je Val Killmer alias The Saint igral v njem. Unbelivbl!! Toma sem citirala prav zaradi tega, ker mi je bil vedno nekako Jeeekc, potem pa se je prikazal v Vampirjih in bil Njammmi. Čeprav, čeprav, če ne bi imel zdaja še dodatne NO-aure zaradi "verske pripadnosti" bi skoraj lahko bil Uauuuv v Valkyri (saj veš, poveza čez oko, strumna drža+uniforma, germanski profil, aristokratsko poreklo in višje vrednote). Ampak potem se fant nasmeje in že ga vidim kako skače po Ophrinem kavču in kriči...:-(

matilda said...

Vixi, jaz imam na mojem sekreterju (saj se tako reče uni mizici, ki ima izvlečeno desko za pisanje) en kup post-it listkov, eni so tako stari, da lepilo ne drži več in potem poplesavajo...ampak vreči kar tako se jih ne sme, ker so zeloooo pomembni in na njih so samo pomembne reči (preglej katere majčke lahko pobarvaš, menjaj gumbe na zeleni jopici, ugotovi, kaj si boš to pomlad 2008 sama zašila, kaj pa šivilja...). Ko enkrat na leto pospravljam (beri ravnam predmete na mizi) jih pregledam in ponavadi zelene jopice ni več, majčke so že šle k moji nehčerki (ker sem jih prerastla) in pomlad 2008 je mimo. Takrat je pride njihov čas za popolno uničenje...Ampak z polepljeno mizo sem se počutila varno, da mi slučajno kaj ne bi ušlo;-)

bojanakorosec said...

Loni, svetujem ti da prebereš Profesorja Modrinjaka, ki je npr. prišel še preden je šel....če bi imela tak stroj kot on, bi bila pečica že očiščena, še preden bi se jo lotila čistit...menjave zimskih čevljev ne bi potrebovala, ker bi se zima že začela še preden bi se končala...ufh ta ni dobra, bi bilo boljše mašino 'zalaufat' na pomlad, tako bi bil vse leto tisti čas v letu....lp, Bojči

Vladka said...

Polona delo počaka, saj veš :)Moja pečica že nekaj časa čaka na čisščen je, pa mislim, da bo še kar nekaj časa čakala :). Imam kaj bolj pametnega za počet, npr. ustvarjat :)