Sunday, February 22, 2009

Tam okoli 18.februarja sem dobila genialno idejo, da bi šla v maškare oblečena kot Srčeva kraljica, moj najljubši lik iz Alice v čudežni deželi. Se mi je zdela taka posrečena priložnost, da hodim po parketu vaškega Gasilskega doma, kjer se je imela odvijati veeelika pustna zabava in se derem: "Odsekajte mu glavo"


.
V petek sem v Filc Mengešu za 80centov nakupila okoli 15m2 filca

V soboto zjutraj sem z izdatno pomočjo otrok in sorodnikov, ki so se nič hudega sluteč oglasili na zajtrku naredila "korzet"


in "krinolino"







Moj zlati veliki otročiček nama je naredil krono (ona je šla v maškare kot Princesa Mia)

in ko je ura odbila 22h in sem se prebila (peš!!! čez hribe in doline!!! Snega do pasu!!! Za družbo samo osamljene ovce in volkovi so tulili v daljavi!!!) do prijazne luči Gasilskega doma, sem polna upanja vstopila.......in ugotovila, da so bili žuri dosti bolj zabavni, ko sem še kadila in pila.

Moj bog, kako to zaudarja (se opravičujem vsem potencialnim kadilcem in VEM, da to najbolj smrdi ravno tistim, ki smo v dobrih časih zmazali škatlico Marlbora pred zajtrkom, ampak takle 'mamo. Zaudarja). Ostala 15 minut. Rekla yo frendkom in šla nazaj (čez strma pobočja in v dušo parajoči mraz) domov pakirat.

Drugo leto se bom našemila v Zdravstvenega inšpektorja in bom na licu mesta zaračunala globo (polovično) vsem kršiteljem protikadilskega . Bom imela vsaj kaj od pusta.

Zdaj grem na teden dni dolgo rehabilitacije v monden slovenski smučarski center, tako da se beremo čez teden dni.

Bodite pridni.

15 comments:

K said...

Maska je genialna, punca, če citiram Slovona - obvladaš! Upam, da si jo vzela s sabo v mondeni slovenski smučarski center, saj te čaka še pustni torek ;)

McCrafty /Klavdija said...

u MEGA! res je genialna...če bi se pojavila na naših vratih, bi se sigurno našlo kaj za pusta-hrusta :o)lepo se imejte in prijetno smuko !

Biljana said...

super maska, škoda, ker nisi bolj uživala, si pa zdaj toliko bolj privošči.

Sonja said...

Se pridružujem vsem komentarjem o noro dobri maski :) Taka bi tudi pri nas dobila kaj za pusta hrusta... Zdaj pa te čaka še torek, privošči si.

Spela said...

Uživajte počitnice, masko pa le nesi s sabo, da jo malo bolj izkoristiš! :) Je vredna tega :)

Maja said...

Škoda, da se beremo šele čez teden dni - mi bo kar malo dolgčas!! Maska pa je kar za v kakšen teater.

PS
Filc Mengeš-nekam blizu mene se giblješ!!

Vanja said...

Eno vprašanje glede filca imam, ker na sliki vidim bel in rdeč filc - so morda imeli še kakšne druge barve?!

Anja said...

Nič se ne jezi. Glavno, da si masko vsj za svojo dušo ustvarila.
Pa čim lepši dopust ti želim z veliko sončka in veselja in nič poškodb :))

Ninsi said...

kera huda maškara si bla!!!zakon!!!

VIXI said...

O škoda, pa tako lepo priliko si spustila za upravičeno dretje - odsekajte mu glavo...

Občudujem zveličavne ideje za pustne kostume, nič zabavna pa se mi ne zdi novica vašega dopustovanja. Pred zajtrkom namesto frišnega jutra, škatla Ronhil slim.
Zunaj, na mrazu, ker spoštujem zakone :P

Tanja said...

Vedno znova me prevzame tvoja duhovitost. Dobro počitnikuj!

bojanakorosec said...

Super maske, zabavno branje. Tista kraljica ima sicer ful visok nagravžen glas...
Potem drži, da imajo v Filc Mengeš poceni filc?
Očitno mi je še ostalo nekaj 'tekstilnega znanja :)

matilda said...

Ej sem se ustrašla!!! Taka si ko naša Srčna kraljica iz lanske novoletne knjigarnarske pravljice...sem že imela občitek da sem v Tvajlajt zone in da nekaj ne štima. Pustimo kostum, ki je (badevej)fantastičen!!! Gre za pogled!! Skratka, zabavaj se, odpočij se (ja, veš da) in nam postrezi z vsemi tvojimi opazkami, ki jih boš nakopičila iz našega Aspena. Pravzaprav, če je takooo monden imajo ziher internetno barezžično povezavo diretkt v sobi in se ponoči lahko izmuzneš iz objema tvojega Bedanca in komuniciraš z nami. A ne!!!!?!!!

PolonaP said...

helooooo,
sem vesela da sem nazaj.

Filc: moja ljuba Zmajkla, mi je povedala za Filc Mengeš. Barve: bela v parih debelinah in kvalitetah + precej grda Nivea modra + sprana rdeča + kostanjevo rjava + črna.

Predvsem!!!, predvsem imajo pa v Mengšu, ob cesti, eno domačo slaščičarno-pekarno, kjer so naročnino na ELLE DECORATION odpovedali 25let nazaj in je zaradi tega čez vse šarmantna, diši po piškotih in vaniliji + noro dobra kava + človeška postrežba. Prijetno na nepozaben način.

(je pa res, da sem bila lačna, oni so pa sveže piškote pekli)

Sara Bolt said...

kar zavidam tvojim otrokom... kako super je imet tako kreativno mamo. Matr ste punce kreativne, meni samo jezik teče :)