Monday, February 9, 2009

Panika. Sneg se topi. Zimski smog se je dvignil.
Poletje bo tu preden bom rekla "pol grejpfruta, pa vodo s kolutom kumarice, prosim".Bo treba materi naravi vrniti vso toplotno zalogo s katero me je radodarno obdarila konec lanskega poletja. Pa lansko jesen jo je tudi skrbelo, da me ne bo zeblo. Zima je pa še zmeraj mrzla in mi je dala še dodaten...ehhhh...omot. (Ne da je bila poceni ta mati narava, pri vsej radodarnosti, Lindt in Toblerone ne rasteta ravno na drevesu)
Zdaj bo verjetno treba spraviti kuharske bloge v posebno mapico označeno z "extremni športi",obut gojzarčke in odnesti iz hiše vse zaloge čokolade, piškotov, masla in smetane. In rozin. In pistacij. In orehov.
In potem bomo sedeli v moji kuhinji jaz, konzerva tune v lastnem soku in steblo zelene in si bomo pripovedovali žalostne zgodbe. AMPAK nam bo sijalo sonce!

4 comments:

Maja said...

Super fotke ti je uspelo posneti včeraj, ko smo se končno rešili bivanja v ekonom loncu! Če te pa kaj tolaži misel, nas je polhov, ki smo mislili, da bo zima D-O-L-G-A in smo zato preveč pridno nabirali zaloge, več. Moje zadostujejo nekje do leta 2050. Polha je pač zadela misel na recesijo...je treba izkoristit dokler je.

Ninsi said...

polona kot brala moje misli...tisto s tuno...je pa še kako res:))))

K said...

lepo je, tam pri vas. tazadnja fotka, ui.

MarikaGabez said...

Čudovite fotografije in tako prijeten zapis, da me je prav lepo razvedril za dobro jutro.