Sunday, February 1, 2009

nadaljujem s 30 dnevi avtoportretiranja.


zaenkrat brez napredka. Tokrat zgledam kot Slavoj Žižek. Samo ne tako pametna. Napredek verjetno izostaja, ker se ne držim pravila, da bi risala teh 30 dni VSAK dan.
.

danes, ko je bil tako snežen dan

ni bilo drugega početi kot brati, sitnariti, se prerekati z otroci okoli nalog, predavati otrokom okoli spričevala, se prekladati po kavču v pričakovanju Nigelle, kuhati, prisiliti otroke v pranje las, dokazovati dragemu, da je on na vrsti da posuši otrokom lase, dokazovati otrokom, da so dovolj stari, da si sami posušijo lase, posušiti otrokom lase....in zdaj sem IZMUČENA.
.
še dobro Janja, da si prinesla včeraj malo pomladi


grem jim zamenjat vodo. Naj bodo vsaj one čile.

9 comments:

Spela said...

Portreti...kar se mene tiče so čist spodobni. Jaz se jih niti v sanjah ne upam lotit...niti poskusit, ker bi se sama smejala mojim poskusom. Tako, kot sem se zadnjič, ko sem v vrtcu poskusila narisat konja hahaha :D

Sicer pa...želim ti prijeten nedeljski večer...s posušenimi lasmi ;)

Jaz sem pa danes kljub zimskemu vremenu šla sprehajat pse ;)

Sonja said...

Risat prav gotovo nisem znala nikoli kaj dosti, tako da občudujem vsak tvoj poskus :)
Vse ostalo o spričevalu, laseh, pregovarjanju okoli nalog je pa tudi pri nas na sporedu :) z izjemo spričevala vsako nedeljo znova.
Pišuka, pa sem zamudila kuharco :( Sem pa zato vsaj dopoldan avstralca gledala, mi je prav všeč :)

Tanja said...

Kapo dol vsemt vojim portretom. Ker tudi sama rišem, iz prve roke vem kako težko je ristati portrete. še posebej avtoportrete. Ko sem narisala sama sebe, so mi rekli, da jaz pa že nisem taka. Meni se je pa zdelo, da sem se kar zadela. Očitno v svojih očeh zgledam drugače.

Bodi lepo, Tanja

PolonaP said...

spela, saj veš da si čudež. Ne jaz, ne moj pes, nočeva niti smrčka pomoliti iz hiše.

tanja, ti ba svoje risbe res lahko delila z nami

sonja, jaz sem pa zamudila avstralca. Pa vsi zadnje čase nekaj blazno hvalijo avstralsko kuhinjo, trendy ali kaj?

Sultana said...

Še en pripevek ob katerem se na glas zasmejim:) Resnično, danes in včeraj sem prebrala tvoj blog od začetka do konca, si edina pri kateri sem to naredila, in sem navdušena nad tvojim stilom pisanja in veliko merico okusnega humorja. Carica si, tebe bom pa res z veseljem brala, imaš tak prav poseben navdihujoč odnos do življenja;) In zelo lepe skice rišeš!

PolonaP said...

oh, Sultana, you field of Lavander,

HVAALAAAAAA

Spela said...

Polona..jaz čudež?? hahaha :D Si me nasmejala ;)

Maja said...

Danes sem temeljito prečekirala tvoj blog. Če ti misliš, da znaš samo "hecno" risati, se motiš! Kar pa se tiče avtoportretov, le poglejte, kako sta se videla Da Vinci ali Picasso! Se strinjam s Sultano: človeka spraviš v boljšo voljo!

Anonymous said...

Živjo!
Tvoj blog je carski! Všeč so mi teme, sploh pa tvoj način pisanja in pogleda na stvari/življenje). Moj sokoruznik je trenutno na podenju-za-žogo-in-ko-pride-domov-a-je -kej-za-jest, jaz pa berem tvoje blogarske arhive. Sem šla kar od začetka. :) Ful fino za nedeljski večer v osami! :) Lepo se imej pa veliko energije za ustvarjanje želim! (super rišeš!)
Irena.