Wednesday, February 4, 2009

Moji roditelji so mi s prebrisanim kombiniranjem genetike in vzgoje v bios vcepili naklonjenost do knjig, umetnosti, živali, kulinarike....niso šli pa toliko daleč, da bi oboževala trajnice.

In tako sem morala včeraj svoje lonce z rožami razdeliti na tri kupčke:

a) klinično mrtve

b) tiste ki gredo v sanatorij "Pri tašči"

c) trpežneV kuhinji ostaneta dve od petih:


Ampak nisem se mislila postavljat s svojo hortikulturalno veščino, hotela sem se važit z lonci:

Sem jih naredila sama. Mislim predelala sama. Najprej so bili to navadni oranžni lonci, taki ki jih v bautrgovinah kupiš za 1,25 eura s podstavkom vred.
In ker se bliža 8.marec (bo treba obdariti učiteljice, pomočnice ravnateljic, logopedinje ... in vse tiste, ki naj bi še naprej dobrohotno sodelovale v vzgojnem procesu otrok. Babice so opcijske, one otroka obožujejo tudi če jih ne podkupujem) bom z vami delilo tehniko Lončkanja.



Glinen lonec sem prebarvala z barvo, ki je ostala od predsobe (Foyer green):





potem sem z lepilom za les nalepila gor taktično izrezane dele servietk in jih prelakirala z lakom za akrilne barve (verjetno ni idealen, ampak je pa edini ki ga imam). Verjetno bi bilo bolje, če bi počakala da se zadnja plast posuši, preden sem lonce zapolnila z zemljo, ampak to so že finese. Če rožam klima v mojem domu ne odgovarja (se zgodi) preselim v lonček bolj uporabne stvari.

24 comments:

matilda said...

No, krasno. Jaz pa sem si mislila (ko sem videla prejšnje fotke tvoje kuhinje) glej kako lepe lonce ima...le kje jih je nabavila!?!?! Hvala za namig. Že teden dni v moji pisarni ždi en malce ofucan jajčno rumen, zelo podrsan kuhinjski stol iz 50 let, našega mrtvega soseda. Ker so se otroci odločili, da je vse od rajnkega soseda za-v-kontejner sem si reveža (stol ne gospoda) odnesla v pisarno in čaka na transport v moj brlog. Do akcije pa bo potrebno izmed 35 idej kako ga bom preoblekla, izbrati tisto the best!

Kar se tiče trajnic, pa se niti od klinično mrtvih ne morem ločiti (ker se nikoli ne ve...) potem so seveda drugi tisti, ki jih evtanazirajo v času kakšne moje daljše odsotnosti (seveda z zavedanjem da bo ob vrnitvi pravi kraval).

PolonaP said...

ej Matilda, fino te je slišat.

Tole s stolom se sliši promising. A boš poslala fotko, ko boš končala?

PolonaP said...

Matilda, zakaj prvzaprav ne blogaš?

matilda said...

Ma pravzaprav ne vem...oz vem...kaj pa vem. Morda zato ker delam vedno 5 stvari naenkrat, tudi če jih ne delam jih pa mislim, ker me vse zanima, ker rada stikam po tujih blogih in tam "čakulam", ker se mi zdi, da mi bi to vzelo ves tisti čas, ki ga že itak nimam, ker moram še toliko idej uresničit in oživit iz vseh mojih papirčkov, ker bi bil moj blog zagotovo konfuzen, ker bi potem vse večere (kaj večere, noči) preživela na PC, ker sem nestanovitna, ker ....sva pa s prijateljico tuhtali, da bi pisali blog o prijetnih trgovinah, ošatrijah... pa sem nekako ugotovila, da bi le-teh zelo hitro zmanjkalo, pa še samo bentenje (sofisticirano sicer) bi to bilo (znam ja mene). No, nikoli se ne ve, morda ko se bom spet lotila študija (če se bom)...takrat ponavadi ljubujem z računalnikom (ure in ureee in ureeeee). Pa hvala. Fotka pa bo, kdaj pa nimam pojma.

No, danes sem se še posebej spomnila nate, ko sem čisto na hitro med malico-s pomarančo v ustih posurfala, nekaj linkov:

www.soukshop.com
www.volksfaden.de
www.style-files.com
www.simplystated.ralsimple.com
www.2modern.com
www.makeingitlovely.com

Biljana said...

Zelo lepo si lončke uredila..veš kaj me zanima..je to Srebrna tolstica? Listi mi tako delujejo, nisem pa prepričana. jo že nekaj časa iščem.

PolonaP said...

snežika, to je pa dobra šala.
Če to je srebrna tolstica.
Pojma nimam.

Dobila od frendice; je rekla da te pa tudi jaz ne bom mogla ugnobiti.

PolonaP said...

Matilda thanks za linke.
Počekiram zvečer.

Začni študirat (boš imela kar naenkrat več časa za blogat. Jaz sem pred izpiti vedno shujšala, ker sem psa vozila na maratonske sprehode)

matilda said...

Jaz sem pa pred izpiti imela PERFEKTNO pospravljeno stanovanje in kopalnica je bila natančno taka, kot tiste iz reklam (računalniško zrisane in bleščeče)...ne morem se učit če je kaos (uahahahahaha), no, res je, da je tudi kuža profitirala (ker je rabila neznasko dosti gibanja). Pa tudi vsi štumfi so morali biti pokrpani. Ok!?!

Karmen said...

Hotla sem pohvalit tvoje lončke. Tud jaz bi morala naredit remont. Pa ne pri rožah. Te so ok. Lončki pa, ... Katastrofa. Pisano z veliko!

Pa naletim na obrazložitev matilde na tvoje vprašanje "zakaj ne bloga". (!) kakor da bi brala svoj odgovor.

Se ji pridružujem. Sploh pa mi je všeč tale stavek, navajam (kopipejst):

Morda zato ker delam vedno 5 stvari naenkrat, tudi če jih ne delam jih pa mislim, ker me vse zanima, ker rada stikam po tujih blogih in tam "čakulam", ker se mi zdi, da mi bi to vzelo ves tisti čas, ki ga že itak nimam, ker moram (...)

Ninsi said...

polona, luškani lončki:)

moji prijateljici bi bili super všeč..saj namoreč obožuje črno belo kombinacijo:)

VIXI said...

Matilda mi je všeč. Vidim, da nas je kar nekaj takšnih, ker se lahko podpišem še pod Carmen. Pa se eni opogumimo in pač pišemo konfuzno, kadar pišemo in dokler se spomnimo, da imamo blog.

Potem odpremo novega :)

Lončki - tudi všeč. Sem se tega lotila in namesto serije naredila samo enega. Ni preveč funkcionalno. Rože pa ne vržem stran prej, kot če po enem letu iz praznega lončka res nič več ne pogleda.

matilda said...

Dodatek:-) (porkiš si mi dala misliti, zakaj ne pišem in sedaj namesto, da bi službovala...)
Sem poooooolna idej. Prvi dokumentirani zapisi (izrezki) segajo v moje 4 leto in 1/2, ko sem narisala, pobarvala in izrezala kolekcijo oblek - najdena je bila v mamini veliki knjigi o šivanju (zelo pop art). Poooolna sem idej, pri realizaciji pa se zalomi, ker sem prehitra, površna, ker je različic ideje vedno toliko, da bi lako naredila elaborat o eni samcati, ker mi misli švigajo semtertja, ker preigravam, ker se poigravam, ker je jutri nov dan....vendar sem hrček in imam zato dokumentacijskega gradiva na tone in tone... (potebuje kdo Vogue USA iz leta 1980?)sem pa zato uspešna osebna nakupovalka, vaška stilistka in tudi urejanje izložb mi ni tuje...no, pa tudi hrano znam "skupaj spravit" tako, da izgleda mnogo fensi. Sem torej OKO. Ko se pa spravim na konkretne ralizacije (beri: rezanje, šivanje, lepljenje, barvanje) pa zakompliciram, saj priprave trajajo mnoooogo dlje kot sama izvedba. Kar pa le ugleda luč dneva je skromno rečeno čisto ok;-)
Seveda vse to velja tudi za projekt blog.
Če pa kdo potrebuje naslov, kje se najde, kam je potrebno iti,kaj je trunetno najboljše ....Evo mene.

Vixi hvala. Tudi meni so tvoje muce všeč, predvsem pa tvoj odnos, ki ga imaš do tistih živih....

PolonaP said...

vogue USA 1980?
Takrat je bila še Linda Evangelista v osnovni šoli.

Rariteta

matilda said...

Namesto malice sem kupovala revije, kar se ni pa ni prav nič poznalo na moji postavi:-I.
In Linda je bila v osnovni šoli v tistih letih kot jaz. Lepo, da si omenila prav Lindo, ki je bil moja favorita, pa Helena tudi...danes pa je grande L. preeeecej preveč gladka;-) za moj okus.

Maja said...

Hojla! Vidim, da imava enak talent za rože! Meni bi še umetna crknila!! Kar pa se tvojega pisanja tiče, sem včeraj ugotovila, da si trenutno edina ženska, za katero lahko z gotovostjo trdim, da ima wit and wisdom.
Aja, še PS: pri tebi se mi vedno izpiše zanimiva kombinacija črk za preverjanje z besedo. Danes piše:trotl...

Spela said...

Zakaj se vedno najdem vsaj v eni stvari izmed tvojih zapisov? :) Moje rože...uf. ”Uspevajo” mi edino babmusi, tisti, ki so v vodi ;)

Lončki so pa lepi...taki fini ;)

Matilda...to si ti, ki je pisala tudi na mojem blogu? :D Tudi v tvojih besedah se najdem...citiram:
”pri realizaciji pa se zalomi, ker sem prehitra, površna, ker je različic ideje vedno toliko, da bi lako naredila elaborat o eni samcati, ker mi misli švigajo semtertja, ker preigravam, ker se poigravam, ker je jutri nov dan....vendar sem hrček in imam zato dokumentacijskega gradiva na tone in tone... ” :D

matilda said...

Ja, Špela sem te kliknila in malce "poklepetala":-)

K said...

jest pa prav nič ne podpiram nošenja toršicam kakršnihkoli zadev. ajde, da učenci zberejo skupaj za rožico, to že, ne pa da mame neki posebkajo itd. kaj šele pomočnicam ravnateljic patakodalje! :S upam, da si se malo hecala. dam raje babicam in prodajalkam v trgovini!

lonci pa odlični. servetki so res vsestransko uporabna reč.

PolonaP said...

ah draga moja Kolibri, ko bi ti vedela kolikokrat so se zagovarjali moji otroci pri pomočnici ravnatelja...

mja. Sem se malo hecala. Vedno se malo. Ampak SAMO malo.

V resnici vzpodbujam otroke v izdelovanje daril (seveda PREDVSEM za babice, pa tudi za učiteljice, čeprav zanje navadno res naredijo samo čestitko)in v resnici pošljemo zelo mukotrpno izdelane čestitke vsem, ki nam kaj pomenijo (seveda ne pomočnici ravnateljice)
vsako leto za božič.
In pretegnem se s peko peciva za zaključek šolskega leta.
In lani sem pozabila na 8.marec kljub temu, da na isti dan praznujejo RD tudi trije moji prijatli...

Če bomo letos res delale lončnice? Ne vem še. V resnici bo to odvisno od tega če se nam bo dalo.

Čeprav se zdaj res počutim kot kakšna trapasta mama, ki nosi pohano piško v šolo, da bo naša mela pet matematko...
Agrhhhhhhhh!!!

Spela said...

Polona nič se ne sekiraj...jaz ko delam v vrtcu pa rada dobim takšna darilca...sploh domanarejena otroška so mi najbolj pri srcu ;)
No, zdej pa jst zgledam tako, kot da se mi gre samo za to, da kaj dobim...agrhhhhh!!! :D :D ;D

PolonaP said...

Špela, zate itak vsi vemo, da se za ta osmi marec nadejaš ČRTASTE vrvice za sprehajanje psa. EASY!

K said...

ko bom jest mami, bom morde tud taka. zaenkrat pa to štejem pod prilizovanje :) kot rečeno, vsi učenci skupaj že. tudi mi smo tako prefurali OŠ. hihi.

Urška said...

Odlična ideja! Vem, kaj bom počela nocoj... :)

Sultana said...

Lol, tvoja kategorizacija rož na začetku je fantastična! :)))) Vedno te rada berem! In ja, se strinjam, problem je klima, tut jaz tako mislim glede mojih razmer.