Tuesday, February 3, 2009


29 dni avtoportreta


Moj Ljubi se je še za vse avtoportrete strinjal, da sem jih narisala z veliko mero podobnosti. Kar ni bilo zelo udvorljivo.

Bi moral reči: "Draga, tvojih spretnosti ne gre zanikati, tvoja risba je bogata, konceptualna in spevna! Vendar ti, o sonce mojega življenja, si lepša kot sinica v letu. Ta podoba, izvrstna kakor je, dela krivico tvoji mili lepoti."


Ko sem se pa končno enkrat narisala tako, da sem si na skici všeč (vsa ljubka in rafinirana izgledam) pa pravi:"koga si pa to risala?" Grrrrrrrrrrrrrrrr!


TO SEM JAZ! To sliko bi lahko uporabili za tiralico! (če bi seveda kdaj ugotovili, kdo je v resnici spraznil SKB jeve sefe.)

Mimogrede moram reči, da je blazno zoprno, ker vse te pelc-montle lahko nosim samo po hiši, potem se moram pa, da sosedje ne bi šušljali, preoblečt nazaj v ta staro trenirko in gojzarje, da grem v šolo po otroka:

a rabim napisat, da je večji del tega posta fikcija?

13 comments:

Biljana said...

odlično rišeš, pa tudi odlično pišeš, s prav vsakič malo nasmejem:)

BojaMoja said...

:))))) sinica v letu :)))))))

Maja said...

Pa sosedje nič ne sumijo, ker tako pogosto hodiš v Avstrijo v banko?!:)

Vanja said...

Me zanima kaj bo nastalo po 30 dneh. Najbrž bo precej zanimivo ko boš gledala nazaj in videla kakšen napredek se je zgodil. Vse je samo vaja. Sama za to žal nimam potrpljenja. Občudujem!

PolonaP said...

MAJA: hmmmmm......Zut! Moram biti bolj pozorna!

Spela said...

:)))) Ti ”djedi” ... samo kaj, ko brez njih tudi ne moremo ;)

Čeprav te me poznam, ampak tale profil ti je pa čisto podoben :))

Jaz sm tudi včeraj nekaj risala...oz prerisovala, ampak mislim, da ”še” ni za na blog, čeprav me mika. Bom videla...eh bluzim :D

Skratka...ima tamala take izrazite oči v resnici?

PolonaP said...

spela VIDIM da imaš izvrstno oko za detjle! RES sem si čist podobna.

VIXI said...

Jesti zraven ne smem, ker se mi je zaletelo. Večkrat. Od smeha. Za crknit dober vnos in fajn avtoportret. Ampak kaj pa jaz vem, ko sem pa eno leto poslušala, da naj neham olepševat sošolce in naj narišem takšne kot so, ne kakršne si želijo, da bi bili.

Henrieta Žoli je poosebljena ljubkost in milina. Kot obuti maček iz Shreka.

matilda said...

A si mali Anželinižoli rekla, da naj ti pozira?. Tale pogled oz. izraz mi je tako znan, ko želiš, da ti mladiček nemeni pozornost, ker se ukvarjaš z njim. Moji dragi Ne-hčerki sem za novo leto podarila en tak foto-portret, ko se je delalal, da je ena-znana-maneneka. Ej, koliko se bomo še smejali čez kako leto!!!!
Ti, pa kar nadaljuje s portretiranjem, itak si točno taka in te tvoj dragi samo malce .....

Tanja said...

Mislim, da si me zdražila. Svinčnik v roke in veselo nad risanje. Bomo videli koliko časa bo trajalo, da bo prvi za na blog.

Bodi lepo!

K said...

si pa za hece!
avtoportret je res speven, punčka pa enostavno genialna. pogled ma naštudiran, šobico pa tudi, do potankosti :D

Jana said...

Tole je pa tako elegantno in čisto.....Res imaš ekstra talent in vse na tvojem blogu mi didši po sveže pečenem kruhku!

Sultana said...

V tebi vidim en tak velik talent, še malce neobdelan, prvinski, ampak veeeliiiik pod površjem. Bila bi velika škoda, da tega ne bi več nadgrajevala. In tale punčkin pogled, prav hipnotičen je-glede na risbo.