Saturday, January 31, 2009

moje ime je Polona in sem internetni odvisnik



včeraj zvečer, ko sem spet prebirala bloge, (namesto da bi šla ven, jedla mamila in zapeljevala mladoletnike) sem se počutila še posebno avanturistično razpoloženo. Saj je bil petek! Sem se drzno podala prek linkov, ki jih imajo objavljeni moji domači blogi, v iskanju novih mama-crafty vsebin.

In sem naletela na blog Gospe, ki piše s strastjo o temah, ki so blizu njenemu srcu in teme, ki jih obravnava so srce parajoče in Gospa ima močno pripovedno izrazoslovje. Na zadnjo objavo je imela tudi čez 100 komentarjev.

Jasno, da sem šla brat tudi komentarje. in se je moj idealistični pogled, na čudoviti, topli, tolažeči svet bloga popolnoma podrl. So se tako vulgarno zmerjali v komentarjih, ( in ne bom navajala, ker je bilo... boleče. Tudi za samo naključnega bralca) in najhujše je, da je s prostaškimi izrazi komentatorje svojega bloga obkladala prav Gospa.

Sem naredila sklepe:
1. držala se bom blogov z mama-ustvarjanje-hecno vsebino
2. manj bom brskala po netu in več bom delala
3. moj blog bo ostal prijazen
Od besed k dejanjem:
(nadaljevanje našega maškaradnega plakata sledi ko se umetniški vodja vrne z baleta. Sestrica brez nje nima inspiracije, mama mora pa svoje voščenkarske ambicije držati na vajetih)










6 comments:

McCrafty /Klavdija said...

Mislim, da vem kateri blog misliš...tudi jaz sem ha kmalu "vrgla" iz readerja, ker mi takšno izražanje prav tako ni všeč ...

Spela said...

Tudi jaz ugotavljam, da je treba delat hudo selekcijo pri internetu (ne samo pri blogih). In ostajam pri ”ta prijaznih”, ”tadomačih” :)

Sicer pa...čemu je namenjen pustni plakat? V šolske namene ali just for fun? :) Karkoli je, videt je, da nastaja fajn zadevica :)

Tanja said...

Polona, ostani taka kot si oz. tvoj blog naj ostane tak kot je - se mi zdi, da se v naših blogih odseva tudi naša osebnost. V tvojem blogu najdem stvari, ki mene razveseljujejo - družina, slikanje in drugo temu podobno ustvarjanje, branje, šivanje,...

Rada imam pozitivne stvari še posebaj kadar se mi zdi, da je tega vse manj.

Bodi lepo, Tanja

PolonaP said...

thanks, ladies.

Spela, vsake toliko (noč čarovnic, božič, maškarce....) naredimo plakat.
Otrokoma poskušam vbiti v glavo da je v 365 dneh enega leta še kaj drugega kot dvajset WINX risank in dvajset ponovitev WINX risank in dvanajst dolgočasnih nedelj.

Ne da mi gre zelo dobro. Ravno zdajle SPET gledata WINX. (globok vzdih)

Spela said...

Že to, da se trudiš je nekaj :) Marsikdo od staršev da otroku risanke samo, da ima ”mir”...eni se pa trudite, da je risank (sploh teh novodobnih) čimmanj. Pohvalno!

Sej veš, da sem v takem poklicu, ko se zavedam tega :D

Sultana said...

Me veseli,da si pokukala tudi na moj blog:) Tvojega še nisem celega pregledala, ga pa bom, itak:) Imaš prav poseben način izražanja (navihan), in mi je všeč tvoj kratek opis;) Veselo ustvarjaj.