tag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post5644726573190000035..comments2024-01-17T00:12:46.753+01:00Comments on FRIŠNO NOVO JUTRO: ALCESSINIH DESETPolonaPhttp://www.blogger.com/profile/16027996480259994344noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-62322758001429659762009-12-10T10:14:25.094+01:002009-12-10T10:14:25.094+01:00Matilda, tatarca se tudi jaz ne bi branila, če je ...Matilda, <a href="http://www.rtvslo.si/blog/kirka/tatarski-biftek/35104" rel="nofollow">tatarca</a> se tudi jaz ne bi branila, če je pravi... :-)alcessahttp://alcessa.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-9911569564281353902009-12-09T20:33:55.730+01:002009-12-09T20:33:55.730+01:00Slasten izbor! Vzamem čili, ker božansko izgled in...Slasten izbor! Vzamem čili, ker božansko izgled in nadvse ljubim "ljuto". Krompir je Itak, vijolični odtenek pa je krasen-popolna dekoracija. Tartufi definitivno. Paradižnik le sezonski z balzamičnim kisom, drugače pa povsod konzervica, pa posušeni z sirom. Kutinov marmelada na orehovem kolaču! Sladki alko pa je moj NO. Vino al pa nič. Sem pa zelo karnivora in ni ga čez njami polkrvavi biftek. In če mi nosite tatarca, računajte, da je ena skleda zame.matildahttps://www.blogger.com/profile/06662290254628602146noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-50328888564396094582009-12-09T19:40:10.299+01:002009-12-09T19:40:10.299+01:00Nesi, čili ipd. sem našla tukaj, gorčice prodajajo...Nesi, čili ipd. sem našla <a href="http://www.hagengrote.de/" rel="nofollow">tukaj</a>, gorčice prodajajo na nemških tržnicah, jagodov sekt pa prodaja <a href="http://www.schmaelzle.com/" rel="nofollow">kmetija iz Karlsruheja,</a> ki nama dobavlja bio zelenjavo...<br /><br />Lila krompir sem dobila na Ebayu :-), namesto kutinovega želeja sem tam nabavila tudi humus...<br /><br />Črno lečo prodajajo v bio trgovinah, tartufe v olju pa v supermarketu, vsaj decembra.alcessahttp://alcessa.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-51785848869529404712009-12-09T19:14:31.086+01:002009-12-09T19:14:31.086+01:00Ehem... Kje se pa dobijo vsi ti ultra nadkulinarič...Ehem... Kje se pa dobijo vsi ti ultra nadkulinarični presežki?<br />Prav zanima me namreč katalog s čiliji (pa ne zaradi čilija, ampak zaradi vseh ostalih skrivnosti, ki se očitno skrivajo v njem), gorčice z okusi in penina iz jagod? Zelo hvaležno bi se poklonila za namige v obliki spletnih strani:)Nesinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-90145861299127832152009-12-09T15:42:16.204+01:002009-12-09T15:42:16.204+01:00@Miha: jeeeeeeeeee!!!
@Majanova:saj pčet je kar i...@Miha: jeeeeeeeeee!!! <br />@Majanova:saj pčet je kar impresive, a ni?PolonaPhttps://www.blogger.com/profile/16027996480259994344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-56601828981855086642009-12-09T14:16:07.455+01:002009-12-09T14:16:07.455+01:00no ja od 7ih sm jih jaz spekla samo pet...
mi je t...no ja od 7ih sm jih jaz spekla samo pet...<br />mi je tak gušt skakat okrog pečice in packat s testom, čokolado.. ampak potem hitro razvadiš ljudi.majanovanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-82638987872191023702009-12-09T13:54:36.320+01:002009-12-09T13:54:36.320+01:00Mhm.Mhm.alcessanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-90706121601146752532009-12-09T12:52:15.917+01:002009-12-09T12:52:15.917+01:00Ne se norčevati iz mene, ker mi akcenti ne gredo v...Ne se norčevati iz mene, ker mi akcenti ne gredo v ušesa.<br />Ampak tako nekako govori moja tašča...Prekmurka?PolonaPhttps://www.blogger.com/profile/16027996480259994344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-49107186814166125322009-12-09T12:29:50.280+01:002009-12-09T12:29:50.280+01:00Moja strast so Indijci... Ta vegetarijanski del. N...Moja strast so Indijci... Ta vegetarijanski del. Najljubši je oddaljen 100 km (v Tuebingenu), zato tja greva samo enkrat, dvakrat na leto. Čeprav seveda vem, da indijsko hrano kuhajo samo v Indiji - tudi do tja bom že še prilezla :-)<br /><br />Nisem fanatik za (surove idr.) ribe (kaviar sem probala bolj zato, da ne bom umrla kot oseba, ki še nikoli ni jedla kaviarja), tudi mrzel kuhan riž ni moja predstava o sanjski hrani, pa če sem se prav informirala, je rahlo okisan (ljek) in ovit z algami? Nič od tega ni zame :-) <br /><br />Je pa res, da sorodnike doživotno šokiraš tudi brez sušija: "Ne gejš mesa ?!?!?!?! Pa ti si čista zmejšana?!?!?!?!? A zaj je pa naša hrana nej več zadosta dobra za tebe?!?!?!? Pa bar govejo župo pogej, mesou san vö zejla."alcessahttp://alcessa.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-62207961421266886662009-12-09T12:15:52.351+01:002009-12-09T12:15:52.351+01:00NE MARAŠ SUŠIJA?
what's not like?
Mislim, naj...NE MARAŠ SUŠIJA?<br />what's not like?<br /><br />Mislim, najboljš pri Sušiju je, da ko se je SM odprla v LJ smo šle tja s sestričnami na večerjo in potem je moja ljuba teta D. komentirala: "Packe!"<br /><br />Čez vse. Sem bila srečna kot mladoletni delikvent.PolonaPhttps://www.blogger.com/profile/16027996480259994344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-48177017234891483282009-12-09T12:12:45.497+01:002009-12-09T12:12:45.497+01:00Jep.
Suši mama.
Izjemno izvrstno.
Ampak mi je malo...Jep.<br />Suši mama.<br />Izjemno izvrstno.<br />Ampak mi je malo draga in smo jo s frendicami preimenovale v Osuši-me-mama...ampak če greš samo parkrat, brez otrok in moža, potem gre.<br /><br />Pa na tvojem koncu?PolonaPhttps://www.blogger.com/profile/16027996480259994344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-50212431963143190592009-12-09T11:45:08.739+01:002009-12-09T11:45:08.739+01:00Samo pretvarjam se ... Da mi ni treba takoj prizna...Samo pretvarjam se ... Da mi ni treba takoj priznati svojega OH-konzuma.<br /><br /><br />Je v Ljubljani (ali Sloveniji) kakšen dober suši bar? (sicer sušija a priori ne maram, vseeno me zanima)<br /><br />Limona ... zanimivo.alcessanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-62217382292464402402009-12-09T11:11:58.960+01:002009-12-09T11:11:58.960+01:00ja a ni sladkor OH,
čokolada pa je pravzaprav ore...ja a ni sladkor OH, <br />čokolada pa je pravzaprav orešček ergo...orešček?<br /><br />se prvi da je čokolada mešanica obojega?<br /><br />Hrana:<br />pravzaprav imam rada vse:<br />joto (brez krompirja) in Fois gras,<br />Bajaderice in ročno izdelane čokoladne tartufe iz mozabiške ročno obrane fairtradovske čokolade...<br /><br />ampak TANAJTARAJ nacelem svetu imam pa:<br />1. suši<br />2. čokoladno torto<br />3. karkoli z/iz limonePolonaPhttps://www.blogger.com/profile/16027996480259994344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-89448500564810615272009-12-09T10:58:10.914+01:002009-12-09T10:58:10.914+01:00Erm...aja: a v čokoladi so tudi ogljikovi hidrati?...Erm...aja: a v čokoladi so tudi ogljikovi hidrati? (neumna-vprašanja-press)<br /><br />A je še kakšna bolj luksuzna zadeva, ki jo rada ješ (poleg tartufov)?Miha & Co.http://alcessa.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-82177020162705523292009-12-09T10:07:08.120+01:002009-12-09T10:07:08.120+01:00Moja najljubša bogata Njemica: dan, ko bom šla jaz...Moja najljubša bogata Njemica: dan, ko bom šla jaz na OH dieto bo izredno žalosten dan za svetovno trgovino sladkorja in se ne bo zglodil.<br />Sploh nikoli.PolonaPhttps://www.blogger.com/profile/16027996480259994344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-87178687710660087512009-12-09T09:34:28.496+01:002009-12-09T09:34:28.496+01:00Majanova: 7 sladic? Vau. Kutinam sem se že odpoved...Majanova: 7 sladic? Vau. Kutinam sem se že odpovedala in sicer v dobro kolaču s penino. Iz interneta.<br /><br />Marsikdo res misli, da strelci ne bomo opazili, da je njihovo skupno darilo za rojstni dan in božič manjše kot bi bile dve darili, vendar imam jaz prav posebno finto.<br /><br />Rojstnega dneva enostavno ne praznujem. Ha! Raje z možekom nazdraviva, si izmenjava darila (ker ima roj. dan en dan pred mano) in se navzven pretvarjava, da ni nič.alcessahttp://alcessa.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-47359427411308623822009-12-09T09:28:27.797+01:002009-12-09T09:28:27.797+01:00Polonap: moja banka pravi, da je za nakazilo nujno...Polonap: moja banka pravi, da je za nakazilo nujno potrebna IBAN-številka.<br /><br />Likerja res nisem nabavila, sorbet bom pa res še naredila, zdaj, ko ni več špinače.<br /><br />Kar iskrena bodi. Si na OH-dieti. Ne mi potem razlagat, da je krompir (in leča) bljak, sem vidna :-) pripadnica gibanja Big Is Beautiful.<br /><br />Ker tudi v moji vasi ni ognjenika (Nemci na splošno niso dovolj temperamentni), bom/sem tudi jaz nabavila pelete. Skupaj z lila krompirjem.<br /><br />Italijanov na terasi ne priporočam, so preglasni in nežne tartufovske dušice bi se kar posušile ob navalu govora... Da o mami, ki bi se tam naselila skupaj z njim, ne govorim. Tja... V kozarcu z oljem? Manj placa vzame. <br /><br />Rdeče in zlato.... Rdeča je moja najljubša barva, zlato pa je od določene starosti najprej nujno potrebno in zamenja ubikvitetno srebro. Hm - od katere starosti naprej pravzaprav smem dati na dan debelo bogato Nemko? A je kaj hudega, da pivo že zdaj pijem?<br /><br />(Polona, fotke so me naredile lačno v času, ko sem šele vstala, moj želodec pa še spi)alcessahttp://alcessa.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-8114853896664859512009-12-09T09:20:58.368+01:002009-12-09T09:20:58.368+01:00K.: je še čas, je še čas... najprej kup besedilne ...K.: je še čas, je še čas... najprej kup besedilne obravnave šraufov in mašin, preden bomo pri nas kaj praznovali....<br /><br />Uboga Silva. In ubogi kozorogi. Tuji jaz jih poznam kar nekaj. Večinom ful uživajo, ko žurajo z nami strelci za naš rojstni dan in so ful žalostni, ko potem ne mi ne oni januarja preprosto ne moremo več .... Bi rekla, da znajo biti na slabšem. <br /><br />Koromača in vsega janežu podobnega (po okusu) ne morem jesti, zato ne bi vedla. Ko bom enkrat sposobna kuhati po receptih, moram obvezno poskusiti pečen radič, sliši se krasno.<br /><br />Rekla bi, da je poskus & napaka najboljši trik... Seveda, ko si sama doma, da ni preveč šimfanja...alcessahttp://alcessa.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-24475440604325771822009-12-09T08:43:46.240+01:002009-12-09T08:43:46.240+01:00Majanova: to je pa zabava čist po mojem okusuMajanova: to je pa zabava čist po mojem okusuPolonaPhttps://www.blogger.com/profile/16027996480259994344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-5709974805177958362009-12-09T08:38:21.520+01:002009-12-09T08:38:21.520+01:00ja par italijanov bo čisto dovolj, da preglasijo c...ja par italijanov bo čisto dovolj, da preglasijo celo tvojo vas.. fuži bodo nedvomno imeli bolj istrijanski okus.<br />jaz tudi spadam v tisto skupino decemberskih strelk in se nad tem pritožujem že celo življenje. moji bratje pa sestre so vedno dobili darilo za rojstni potem pa še za miklavža, jst pa kr vse v enem paketu. NOT FER!!<br />problem je tudi v tem, kolko sladkega spečt in predvsem pojest v tem decembru. letos sem na mojem rojstno dnevnem jedilniku izpustila vse penine, želeje, zavitke in tartufe. na mizi je bilo samo ene sedem različnih sladic..<br /><br />aja pa srečno s kutinami. če to ni najbolj bedast sadež za olupit - vsaj tisti domač, bio.majanovanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-61749975944381285082009-12-09T08:25:20.077+01:002009-12-09T08:25:20.077+01:00BTW,
a ste opazili, da hoče na svoj rojstni dan je...BTW,<br />a ste opazili, da hoče na svoj rojstni dan jesti samo rdeče in zlate stvari (če seveda upoštevamo reklo, da so tartuffi črno zlato)?PolonaPhttps://www.blogger.com/profile/16027996480259994344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-38409382964119050852009-12-09T08:23:58.481+01:002009-12-09T08:23:58.481+01:00Na kaj bi se k Alcessi povabila na večerjo (čeprav...Na kaj bi se k Alcessi povabila na večerjo (čeprav bi se raje k Mihi, ampak šenkani večerji se ne gleda v zobe. Tudi če je povabilo samo plod moje domišljije) <br /><br />1. Kutine, v kakršni koli obliki<br />2. Likerja ne bi, (gozdne jagode gor ali dol), prav tako bi pri miru pustila Fragolino, ker bi imela kozarec in usta polna sorbeta.<br />3.Krompir je že itak bljak, vijoličen krompir pa se sliši kot triple bljak in z lečo še iščeva recept s katerim bova živeli srečno do konca mojih živih dni. <br />5. Paradižnik? Itak! najboljša mi je tista vrsta, ki raste zelo redko; samo sredi julijske in avgustovske vročine in je tako okusna, da je kar pikantna. Zimski paradižnik gojen na vatki preziram in ga zato devet mesecev na leto jem samo v obliki pelatov iz konzerve in to je vse zato KER NAŠA ZABAČENA VAS ŠE NI ZBRALA ZA EN POŠTEN OGNJENIK. Ker potem bi lahko na lavi gojili paradižnike. Nobenega posluha za popoldanske dejavnosti občanov nimajo .<br />1. The last, but not the least!<br />Tartufi.....ko pride oktober, bi se jaz kar preselila v Istro. Recimo nekam v okolico Motovuna. Saj sem že delala doma pasto s črnimi in (gulp, kako je bilo drago) z belimi...ampak brez jesenskih sapic in Italijanov za sosednjo mizo, nimajo istega okusa.<br /><br />Čaki! Morebiti si bom pa kupila par Italijanov in jih bom imela na terasi, da bosta glasna, potem bodo pa tudi moji fuži s tartufi imeli tisti TAPRAV okus?PolonaPhttps://www.blogger.com/profile/16027996480259994344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-81243142597732373712009-12-09T07:46:17.629+01:002009-12-09T07:46:17.629+01:00Moram popraviti komentar, je manjkal ključen zaime...Moram popraviti komentar, je manjkal ključen zaimek:<br />Najprej: Alcessa, vse najboljše za rojstni dan, tudi če še ni minil, prav veliko časa nimam več. <br />Deloma razumem tvoje pritoževanje nad nerazumnimi ljudmi v okolici, saj sem odrasla s tremi kozorogi! In to, da je bilo stari mami ime Silva, ti verjetno kaj pove, ne? No, zanjo se ne spomnim, da bi se kaj pogosto pritoževala, ampak predstavnika obeh mlajših generacij, od katerih eden praznuje med božičem in novim letom, druga pa tik po Befani, večinoma pritrjujejo, da se kozorogom posveča vse premalo pozornosti, ker jih preglasi novoletno praznovanje.<br />Misliš, da bi zenf šel k gomoljem koromača? Ali pa morda k pečenemu rdečemu radiču?Khttps://www.blogger.com/profile/05184120734642609996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1023735782537950555.post-72475824750193417272009-12-09T07:44:06.600+01:002009-12-09T07:44:06.600+01:00This comment has been removed by the author.Khttps://www.blogger.com/profile/05184120734642609996noreply@blogger.com